OPSTRUIRANJE MANDIĆA POSLEDNJI MILOV TRZAJ - DF: Za razliku od kandidata mafije i ambasada, mi imamo predstavnika naroda

M. SEKULOVIĆ

07. 02. 2023. u 07:30

OVO su one jeftine i providne, već viđene, igre DPS i DIK, ali i još nekih. Oni raznim izmišljotinama i banalnostima pokušavaju da nanesu štetu Andriji Mandiću, ali sve je uzalud - niko ne može sprečiti pobedu Andrije Mandića na predsedničkim izborima. Po ovim potezima prepoznajemo jasan strah i DPS i još nekih struktura od pobede našeg kandidata, pobede koja donosi pomirenje i jedinstvo u Crnoj Gori.

ОПСТРУИРАЊЕ МАНДИЋА ПОСЛЕДЊИ МИЛОВ ТРЗАЈ - ДФ: За разлику од кандидата мафије и амбасада, ми имамо представника народа

Foto: M. Sekulović

Ovako odluku Državne izborne komisije (DIK) da na sednici u nedelju veče ne potvrdi kandidaturu Andrije Mandića za predsednika Crne Gore zbog nepotpune dokumentacije i bude vraćena na doradu, za "Novosti" komentariše poslanik DF Jovan Vučurović.

- Međutim, u neku ruku je dobro što se ovo dešava, jer ćemo sad dobro otvoriti oči kako će se kontrolisati potpisi drugih kandidata, da ne prolaze zloupotrebe kao u nekim ranijim slučajevima. Kao i uvek, Andrija Mandić i DF nemaju šta da kriju, naša borba je uvek bila čista i svi građani nas dobro poznaju. Andrija Mandić će raditi za dobro svakog čoveka u Crnoj Gori - kategoričan je Vučurović.

Prema objašnjenju koje je stiglo iz DIK, na obrascima na kojima se prikupljaju potpisi nije bilo imena Mandića i njegovih podataka, pa je naloženo je da se ti podaci dopune i ostavljen je rok od 48 časova da se to učini. Ako podnosioci predloga, mladi DF u tom roku ne isprave prijavu, odbiće se proglašenje kandidature. To u taboru DF smatraju opstrukcijama predstavnika DPS u DIK, sa namerom da na svaki način pokušavaju da zaustave izvesnu pobedu Andrije Mandića na predsedničkim izborima.

MNOGO "IGRAČA" U TRCI

ZASADA, u trci za predsedničke izbore zakazane za 19. mart zvanično su Andrija Mandić, lider pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić, koji je u žestokom "ratu" sa Nebojšom Medojevićem, lider novoformiranog Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić i predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović. Očekuje se i kandidatura Alekse Bečića, lidera Demokrata. Najveće interesovanje vlada za kandidata "suverenista", tačnije za eventualnu kandidaturu Mila Đukanovića.

- Te opstrukcije predstavljaju poslednji trzaj Mila Đukanovića u njegovoj političkoj pogubljenosti i nespremnosti da donese odluku o ulasku u predsedničku trku. DF još jednom podseća javnost da je za manje od nedelju dana prikupio više od 15.000 potpisa podrške za kandidaturu Andrije Mandića, ako bude trebalo pravnim "čistuncima" iz DIK, dostavićemo i 100.000 potpisa podrške - kategorični su u Demokratskom frontu.

Direktorka Mreže za afirmaciju nevladinig sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković smatra da postoje šanse da Andrija Mandić uđe u drugi krug, ali misli da su šanse da postane predsednik Crne Gore izuzetno male.

- Malo je verovatno da bi birači drugih partija vlasti u eventualno drugom krugu podržali Mandića - kaže Ćalovićeva, koju je "iznenadila predsednička kandidatura Mandića, koji nije nosilac lista Nove i DF na izborima u poslednjih 10 godina, jer su uvek nalazili druge ljude za nosioce poput Miodraga Lekića ili Zdravka Krivokapića. - To meni govori da je on sigurno obezbedio značajna finansijska sredstva za svoju kandidaturu i da će kampanja biti interesantna i da će dominantno biti obeležena nacionalnim pitanjima - kazala je Vanja Ćalović Marković.

BONUS VIDEO - SRPSKI SPASIOCI ISPRAĆENI APLAUZIMA: Krenuli u Tursku da spasavaju živote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024