PREDSEDNIK OPŠTINE ROŽAJE RAHMAN HUSOVIĆ O "SPORNIM FRESKAMA" U CRKVI RUŽICA: Freskopis uneo nemir

Марија Стевановић
Marija Stevanović

20. 02. 2023. u 22:51

POVODOM ikonopisa u crkvi Ružica u Rožajama u Crnoj Gori, čiji su motivi izazvali oštre reakcije dela javnosti, oglasio se i predsednik Opštine Rožaje Rahman Husović

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ РОЖАЈЕ РАХМАН ХУСОВИЋ О СПОРНИМ ФРЕСКАМА У ЦРКВИ РУЖИЦА: Фрескопис унео немир

Foto: Privatna arhiva

-U bogomoljama ne bi trebalo da se nalaze motivi koji unose nemir među ljude. Podele u društvu ne vode prosperitetu, naročito one koje udaraju na vekovne univerzalne vrednosti. Crkva Ružica simbol je solidarnosti i dobrih odnosa u našoj lokalnoj zajednici. Kao predsednik Opštine u čijem je fokusu interes svih građana, smatram da freskopis na zidu objekta nije u skladu sa našim zajedničkim društvenim nasleđem, te da nije odraz religijskih i duhovnih uverenja koja afirmišu poštovanje među ljudima - kaže Husović.

On je poručio da je Rožaje poznato po vekovnom međuverskom i međuetničkom skladu a Rožajci kao dobročinitelji koji su svojim dobrim delima pisali strane istorije ovog kraja.

- Smatram da će građani Rožaja, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, nastaviti da neguju dobre odnose i da ćemo dodatno snažiti prijateljstva po čemu smo uvek bili prepoznati - napisao je Husović u svojoj izjavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD