DPS ODE U OPOZICIJU: Podgorica konačno dobija novu vlast

V.K.

25. 03. 2023. u 14:49

OBJAVLjIVANjEM odluke Izborne komisije o utvrđenim konačnim rezultatima lokalnih izbora od 23. oktobra 2022. godine u Službenom listu stvorili su se uslovi za konstituisanje nove vlasti u glavnom gradu Crne Gore - Podgorici. Posle četvrt veka vladavine Demokratska partija socijalista se sa svojim saveznicima seli u opoziciju.

ДПС ОДЕ У ОПОЗИЦИЈУ: Подгорица коначно добија нову власт

V.K.

Konstitutivna sednica Skupštine glavnog grada na kojoj će biti biran šef lokalnog parlamenta i verifikovani mandati 58 odbornika, očekuje se sredinom aprila. Mesto predsednika Skupštine, prema dogovoru pobedničke većine sa lokalnih izbora, pripašće Demokratskom frontu, odnosno Jeleni Borovinić Bojović, koja je listu okupljenu oko DF predvodila na tim izborima.

U novom sazivu parlamenta DPS će imati 24 odbornika, Pokret "Evropa sad" 13, koalicija okupljena oko Demokratskog fronta 11, koalicija oko Demokrata šest i URA četiri odbornička mandata.

Ustavni sud je 9. marta odbio pet žalbi na lokalne izbore u Podgorici čime su se stekli uslovi za promenu vlasti u gradu na Morači. Nosilac liste Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović u međuvremenu je povukao kandidaturu za gradonačelnika Podgorice i uključio se u izbore za predsednika Crne Gore. Za to upražnjeno mesto ima više kandidata iz Pokreta "Evropa sad", a ko će zameniti aktuelnog gradonačelnika Ivana Vukovića (DPS), znaće se nakon drugog kruga predsedničkih izbora 2. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINULE DVE OSOBE U TEŠKOJ NESREĆI: Crni bilans saobraćajke na crnogorskom primorju