OTKRIVENI PREKO SKAJ APLIKACIJE: U Nemačkoj uhapšeni saradnici kavčana, "oprali" 40 milona evra

V.K.

19. 04. 2023. u 17:29

U NEMAČKOJ je uhapšeno više osoba zbog pranja novca za ozgloglašeni "kavački klan" crnogorske mafije.

ОТКРИВЕНИ ПРЕКО СКАЈ АПЛИКАЦИЈЕ: У Немачкој ухапшени сарадници кавчана, опрали 40 милона евра

Foto: Tviter printskrin/ Sotiri Dimpinoudis

Nemački "Bild" prenosi da su uhapšeni odgovarali na pitanja tužioca u Darmštatu, nedaleko od Frankfurta, a pominje se da bi mogli biti odgovorni za pranje oko 40 miliona evra! Kako piše ovaj list u onlajn izdanju, poslovi sa drogom su izuzetno unosni, ali šverc je samo pola bitke.

- Nezakonito prikupljen novac mora da se opere. Klan okupljen braće Bilala K. i Tunaja K. očigledno se specijalizovao za ove poslove - navodi "Bild".  

Kako se ističe, zajedno sa saradnikom Hakanom T. (54) iz Raunhajma, odgovaraju na pitanja tužioca u Darmštatu. Optuženi su za formiranje ili članstvo u kriminalnoj organizaciji, pranje novca i kršenje Zakona o nadzoru nad platnim uslugama jer su delovali kao banka.

- Njene mušterije su kriminalci iz celog sveta, uključujući i ozloglašeni 'kavački klan' crnogorske mafije. Oko 40 miliona evra preko Hesena otišlo je u Tursku, Rusiju, Paragvaj, Kolumbiju i druge zemlje. Kuriri su švercovali gotovinu preko aerodroma u Frankfurtu ili su je skrivali u automobilima, a transferi su išli sumnjivim kompanijama - piše u tekstu.

Više desetina saradnika je identifikovano putem otkrivenih kripto poruka preko Skaja, koji se prate odvojeno, naveo je list. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!