SPEKTAKL KOJI JE OBORIO REKORDE: Koncert Zdravka Čolića trajao duže od tri sata, okupio oko 30.000 ljudi

B. DABIĆ

22. 05. 2023. u 15:19

DUŽE od tri sata sata spektakla na bini, nekoliko desetina hiljada u publici, veče za pamćenje koje je Zdravko Čolić priredio za sve generacije Barana i gostiju koji su povodom veličanstvenog koncerta 21. maja došli u grad pod Rumijom.

СПЕКТАКЛ КОЈИ ЈЕ ОБОРИО РЕКОРДЕ: Концерт Здравка Чолића трајао дуже од три сата, окупио око 30.000 људи

Foto: B.Dabić /D.Senić

Pun plato ispred sportske dvorane Topolica i bulevar prema Hramu Svetog Jovana Vladimira bili su popunjeni publikom svih generacija. Bar ne pamti ovakav spektakl.

Foto: B.Dabić /D.Senić

 

Muzička legenda ovih prostora, koncert je otvorio pesmom "Mjerkam te, mjerkam". Usledile su "Produži dalje" i "Čija je ono zvijezda", a nizali su se hitovi "Ti živiš u oblacima mala", "S tobom je prava stvar", "Mala", "Tebe čuvam za kraj"...

Foto: B.Dabić /D.Senić

 

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao da je koncert fantastičan, te da takvu atmosferu može samo Čola da napravi.

Predsednik Opštine Bar Dušan Raičevć iskazao je zadovoljstvo što je u Bar ugostio za jedan od najznačajnijih crnogorskih praznika nekoliko desetina hiljada ljudi.

- Koncert Zdravka Čolića je veličanstven, kazao je Raičević.

Nakon skoro deceniju i po, Čola je održao koncert u  Baru, i po ko zna koji put potvrdio  zašto je zvezda koja traje pola stoleća - ne samo načinom interpretacije, već i odnosom sa publikom, orkestrom, plesačima...

- Posle petnaest godina, ponovo smo u Baru, hvala svima koji su došli u Bar, vreme nas je poslužilo, kazao je Zdravko Čolić.

Foto: B.Dabić /D.Senić

 

Na kraju večeri usledio je višeminutni vatromet. Procenjuje se da je na koncertu Zdravka Čolića u Baru bilo oko 30.000 ljubitelja njegovih pesama, iz grada domaćina, drugih crnogorskih gradova. Mnogi su iz regiona upravo ovim povodom došli u Bar.

Pokrovitelji i organizatori koncerta su Opština Bar i Turistička organizacija Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo