SVAĐA ZBOG SREBRENICE Konflikt samozvanog poglavara i vikarnog episkopa "CPC"

V.K.

12. 07. 2023. u 11:31

VOĐE raskolničke grupacije okupljene oko kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, samozvani poglavar Miraš Dedeić i njegov sledbenik "vikarni episkop" Boris Bojović, razmenili su žestoke reči uoči dana obeležavanja događaja u Srebrenici oko toga da li treba ove godine ići ili ne.

СВАЂА ЗБОГ СРЕБРЕНИЦЕ Конфликт самозваног поглавара и викарног епископа ЦПЦ

Fejsbuk

Nakon što su objavljeni audio snimci svađe između Miraša i Borisa "sapunica" je dobila nastavak. Ovog puta Dedeić je izdao zvanično saopštenje u kojem se njegova organizacija ograđuje od stavova Bojovića.

- Vikarni episkop CPC iz Nikšića neovlašćeno iznosi lični stav povodom ovogodišnje komemoracije u Srebrenici. Na osnovu njegove izjave, uslovljava svoje prisustvo događaju nedolaskom premijera Crne Gore u Srebrenicu. Ovom izjavom odstupio je od pravila Crkve i direktno se umešao u politiku. Od tog postupka CPC se zvanično ograđuje - navodi se u izjavi raspopa Miraša, koju je dao nakon što je Bojović kazao da neće ići u Srebrenicu zbog najavljenog odlaska Dritana Abazovića.

Sumnjivo trošenje novca

PRE nekoliko meseci objavljen je na društvenim mrežama skandalozni telefonski razgovor između Miraša i Borisa o sumnjivom trošenju novca od donacija i o međusobnim svađama i netrpeljivostima. Reč je o audio-snimku od 48 minuta, a koji portal "Pres" objavljuje na svom "Jutjub" kanalu. Pominju i tadašnjeg predsednika države Mila Đukanovića i sastanke s njim uoči izbora i puta u Ameriku, za koji je uziman novac od donacija za "CPC".

Kao razlog Bojović je naveo to što je predsednik Vlade Crne Gore potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. U reakciji Bojovića navodi se da više nema dileme za koga rade ljudi oko Dedeića.

- Poštujući vaše duboke godine nismo do sada reagovali i tolerisali smo mnoge stvari. Te osobe se kriju iza vas i sprovode sve ono zašto su poslani. Mi očekujemo da vi ne budete saučesnik. U CPC sam 25 godina i dobro znam ko je šta činio. I opet ponavljam moj lični stav: sa osobom koja je prošle godine izjavila: "genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego nad ljudima" ne mogu u isto vreme biti bilo gde - odgovorio je Bojović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo