ŽABLJAK USVOJIO ODLUKU: Bratimljenje sa Vrbasom

M. D.

01. 09. 2023. u 15:41

BROJNE durmitorske i crnogorske porodice koje žive u Vrbasu trajna su zaloga i garant bratskih i prijateljskih odnosa grada Žabljaka i grada Vrbasa.

ЖАБЉАК УСВОЈИО ОДЛУКУ: Братимљење са Врбасом

Foto: M.Drobnjak

Odbornici Skupštine opštine Žabljak jednoglasno su izglasali Odluku o uspostavljanju saradnje između gradova Žabljak-Crna Gora i Vrbas-Srbija.

- Saradnja se uspostavlja na privrednim,turističkim, naučnim, kulturnim, sportskim, vaspitno–obrazovnim, i svim drugim privrednim poljima gde za to postoje mogućnosti i obostrani interes. Bliži oblici sardnje sa Opštinom Vrbas urediće se Sporazimom o međusobnoj saradnji, navodi se u pomenutoj Odluci.

Foto: Opština Žabljak

 

-Kroz ovakvu saradnju budimo svoj identitet, tradiciju i očuvanje kulturnog nasleđa. Žabljačani će biti bliži jedni dugima za jednu čitavu i neraskidivu ljubav i poštovanje.

Imajući u vidu obavezu prema precima, kao i dužnost prema potomcima, ova saradnja ima za cilj da sve naše bratstvenike koji žive u Vrbasu, Bačkom Dobrom Polju, a ima ih zaista puno, koji imaju neraskidive veze sa Žabljakom, još više podseća na očuvanje kulture i običaja, među našim sunarodnjacima koji su decenijama daleko od svojih ognjišta, naveo je Ivan Popović, predsednik Skupštine opštine Žabljak.

Bratimljenje Žabljka i Vrbasa još početkom avgusta najavili su predsednik Opštine Žabljak Radoš Žugić i predsednik Opštine Vrbas Predrag Rajović koji je bio gost turističkog gradića podno Durmitora.

Foto: Opština Žabljak

Radoš Žugić, pred. Opštine Žabljak i Predrag Rajović, pred.Opštine Vrbas

- Želeći da na pravi način približimo Žabljak Vrbasu i naše koloniste svom zavičaju, dogovorili smo da sprovedemo u delo bratimljenje Žabljka i Vrbasa, saopštio je tada Radoš Žugić.

On je tom prilikom napomenuo da brojne durmitorske i crnogorske porodice koje žive u Vrbasu trajna su zaloga i garant bratskih i prijateljskih odnosa grada Žabljaka i grada Vrbasa.

- Dogovorili smo da u skorije vreme organizujemo ,,Dane Žabljaka" u Vrbasu a nakon toga ,,Dane durmitorskih kolonista" u Žabljaku, kazao je tada Žugić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)