SAJAM U SLAVU PLODOVA JESENI:Prva „Krtolijada“ sa čuvenim orjenskim krompirom (FOTO)

V.V.

17. 09. 2023. u 19:25

PRVA fešta u Crnoj Gori posvećena krompiru, slatkim i slanim jelima, tradicionalnim ali i novim, održana je na Kamenom iznad Herceg Novog. „Krtolijada“ je u okviru Sajma domaće krtole i plodova jeseni okupila hercegnovske ali i proizvođače i gazdinstva iz Nikšića i Trebinja.

САЈАМ У СЛАВУ ПЛОДОВА ЈЕСЕНИ:Прва „Кртолијада“ са чувеним орјенским кромпиром (ФОТО)

Foto:V.V.

Izlagače su uz brojne posetioce u  porti Crkve Sv. Jovana okupili organizatori, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena uz podršku  Mesne zajednice Kameno – Žlijebi, gradske Turističke organizacije i Opštine.

Bojana Vuković, v.d. direktorica Agencije za razvoj i zaštitu Orjena kazala je da je čuvena orjenska krtola  najzastupljeniji poljoprivredni proizvod u zaleđu Herceg Novog i može se naći na štandovima pijaca širom Boke i šire. Ona je zahvaljujem prijateljima i partnerima iz Nikšića i Trebinja koji su se pridružili manifestaciji i svojom ponudom obogatili sajam. Posebno se zahvalila izlagačima iz hercegnovskog zaleđa, koji su osim poljoprivrednih proizvoda pripremili razne kulinarske specijalitete.

Foto:V.V.

 

Vuković je naglasila da manifestacija  ima za cilj razvoj gastronomskog turizma i podršku poljoprivrednim proizvođačima i lokalnoj zajednici.

Izlagače i goste je pozdravio predsednik Mesne zajednice Kameno-Žlijebi Goran Stanovčić. Obrenija Drapić član ekipe gazdinstva Drapić iz Popovog polja prvi put je na sajmu jesenjih plodova a predstavila i njihove proizvode od meda.

U okviru manifestacije priređen je i kulturno-umetnički program a nastupili su KUD Sloga iz Đenovića i ženska klapa „Lira“ iz Herceg Novog. Organizovana je i izložba  fotografija hercegnovskog zaleđa.

Posebno je dobro bio posećen kutak za decu sa tematskom radionicom i animacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima