BOŠNJACI ZA SEBE UZELI MILION Nejednaka podela novca Fonda za zaštitu manjinskih prava

I. D. S.

23. 09. 2023. u 08:40

FOND za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava godinama uskraćuje Srpski nacionalni savet za pravičnu finansijsku podršku koja ih sleduje, a ove godine, novca nema ni za još tri nacionalna saveta. Naime, od ukupno 1,41 miliona evra, svega 50.000 evra namenjeno je za srpski, hrvatski, muslimanski i albanski nacionalni savet, dok je ostatak od preko milion evra namenjen Bošnjacima.

БОШЊАЦИ ЗА СЕБЕ УЗЕЛИ МИЛИОН Неједнака подела новца Фонда за заштиту мањинских права

Momčilo Vuksanović, Foto Arhiva

Prema rečima predsednika Srpskog nacionalnog saveta, Moma Vuksanovića, Fondom za manjine, preko kojeg se dodeljuju sredstva upravlja Bošnjačka stranka i od 19 zaposlenih 18 su članovi te partije. Bošnjaci, navodi, imaju većinu i u komisiji koja odlučuje o konačnoj raspodeli, te je od sedam članova, šest iz redova Bošnjačke stranke.

- Srpski nacionalni savet unazad pet-šest godina ostaje kratkih rukava kada je reč o raspodeli novca iz Fonda za manjine iako je najbrojnija zajednica u Crnoj Gori i to je prolazilo. Ove godine Bošnjaci su potpuno preuzeli kontrolu nad sredstvima i namenili da se od 1,41 miliona skoro sve podeli njihovim organizacijama i to i za multikulturalne projekt i organizacije koje se na bave manjinama - kazao je Vuksanović za "Novosti".

Kako dodaje, direktor Fonda je pripremio odluku, ali ona nije prošla, jer su se povukli predsednici odbora četiri nacionalna saveta, te uskratili većinu i zahtevaju da se novac vrati u budžet i donese odluka kojom će novac biti podeljen pošteno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!