SPAJIĆ ŠTEDI I U KRIPTOVALUTI: Evo šta sve od imovine imaju novoizabrani ministri Vlade Crne Gore

I. D. S.

08. 11. 2023. u 17:09

DESETINE hiljade evra ušteđevine, nekoliko nekretnina i skupocena vozila nalaze se u većini imovinskih kartona članova novoizabrane Vlade. Ministri poseduju i akcije, preduzeća, zemljišta...

СПАЈИЋ ШТЕДИ И У КРИПТОВАЛУТИ: Ево шта све од имовине имају новоизабрани министри Владе Црне Горе

Vlada Crne Gore

Prvi čovek nove Vlade, Milojko Spajić u svom imovinskom kartonu naveo je da ima 24.130 evra gotovine i 40.472 evra na dva tekuća računa. Takođe, navodi i da ima ušteđevinu u kriptovalutama, ali vrednost nije precizirao. Nekretnine zvanično ne poseduje, te je od imovine prijavio samo vozilo marke "mercedes" 2020. godište i 10 akcija u "Goldman Saksu".

U ministarske fotelje, sudeći po zvaničnim dokumentima, sa najvećom imovinom ulaze ministri poljoprivrede i ekonomskog razvoja, Vladimir Joković i Nik Đeljošaj. Joković je u martu prijavio kuću, poslovnu zgradu, četiri poslovna prostora i garažu. Osim toga, Joković poseduje voćnjake, livade, šume, zemljište... Prijavio je i 75.000 evra gotovine i 7.500 depozita. Joković ima 5.000 akcija u Eurofondu i 5.389 u HLT Fondu. Vlasnik je dva preduzeća koja u svom vlasništvu imaju pet poslovnih prostora. Poseduje - "mercedes" E klase iz 2013.

Čak tri nekretnine poseduje Đeljošaj, te građevinsko zemljište od 2.814 kvadrata, dve njive i livadu. Ministar je prijavio i da zajedno sa suprugom ima 26.000 gotovine, oko 33.000 na tekućim računima i 84.000 evra ušteđevine. Đeljošaj poseduje i automobil "folksvagen", 2019. godište.

Zaduženi i bez stanova

BEZ nekretnine i ušteđevine su, prema imovinskim kartonima, dva potpredsednika Vlade, Aleksa Bečić i Momo Koprivica, kao i ministar policije Danilo Šaranović, spoljnih poslova Filip Ivanović i Naida Nišić koja će voditi resor rada i socijalnog staranja. Bečić i Koprivica prijavili su samo kupovinu na rate, te kredit, dok Nišićeva i Šaranović nemaju ni dugovanja. Ministar policije poseduje akcije i 1.500 evra štednje, a Ivanović kreditni dug od 6.700 evra.

Ni većina ostalih članova Vlade nije bez ušteđevine i krova nad glavom. Ministar turizma Vladimir Martinović ima dve kuće, stan i pomoćni objekat. Ministar odbrane Dragan Krapović vlasnik je stana i 43.000 evra gotovine i 3.000 na tekućem računu. Filip Radulović, koji će voditi resor saobraćaja vlasnik je stana, 6.150 evra gotovine i 47.000 američkih dolara na računu. Ministarka kulture Tamara Vujović ima neoročen štedni ulog od 6.071 evra.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj prijavio je oko 33.000 na tekućem računu. Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka vlasnik je tri kuće, garaže, šume, voćnjaka i pašnjaka, kao i "sitroena" iz 2011. Ministar urbanizma Janko Odović je vlasnik stana i automobila iz 2016. Njegova partijska koleginica, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević vlasnica je stana, a ministar zdravlja, iz istih redova, Vojislav Šimun, ima stan, garažno mesto i "mercedes" iz 2011. Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović poseduje garsonjeru i akcije u pet preduzeća

. Ministar pravde Andrej Milović vlasnik je stana od 98 kvadrata, automobila 2017, a poseduje i 30.000 evra u kriptovalutama, akcije u AD "Železnička infrastruktura" i 18.000 evra na računu.

Zasad još ne postoje podaci o imovini ministra finasija Novice Vukovića, i ministarke prosvete i nauke Anđele Jakšić Stojanović, koji do sada nisu imali obavezu prijavljivanja imovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)