U OKVIRU PROGRAMA OTPORNA GRANICA:Zajednička vežba, od ronjenja do gašenja požara

V.V.

28. 11. 2023. u 17:47

Službenici zaštite i spasavanja Herceg Novi i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena učestvovali su na završnom treningu u okviru projekta „Otporna granica“, u okviru kojeg je u Grudama realizovano pet obuka.

У ОКВИРУ ПРОГРАМА ОТПОРНА ГРАНИЦА:Заједничка вежба, од роњења до гашења пожара

Foto: RT HN

Vatrogasac hercegnovske Službe zaštite i spasavanja  Bojan Subotić objašnjava da su obuke realizovane za tri oblasti:penjanje i spasavanje iz dubina i sa velike visine, gašenje požara na vozilima na struju i izvlačenje povređenih sa nepristupačnog terena. Obuke su izuzetno značajne i za uspeh prekogranične saradnje koja će biti nastavljena kroz naredne projekte.

Željko Dodig iz Razvojne agencije županije Zapadno-hercegovačke kazao je da su na obuci imali priliku i da nauče rukovanje novom opremom.

-Kroz projekat su nabavljena 94 seta opreme, dva vozila, jedno za Herceg Novi, a drugo za nas, a unapredili smo rad  naših službi. Ono što je najvažnije za nas je da smo u Grudama izradili poligon za vežbe službi, na kojem je ovaj trening završen, kazao je Dodig.

Projekat Unapređenje kaapaciteta za prevenciju, pripremu, i odgovor na katastrofe Otporna granica, finansira EU u okviru Ipa programa 2 prekogranične saradnje BiH i Crna Gora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)