MILU OD MAFIJE NA RUKE 300.000 EVRA? Još bez procesa protiv Đukanovića posle skandaloznih Skaj prepiski

Novosti online

02. 12. 2023. u 14:12

PREDSEDNIK Opštine Nikšić Marko Kovačević nije očekivao da „slučaj” u kojem je od strane medija, brojnih NVO-a i tužilaštva optužen za „povredu ugleda države”, zbog toga što je, navodno, nedolično pomerao prste tokom intoniranja himne, uopšte može doći u ovu fazu.

МИЛУ ОД МАФИЈЕ НА РУКЕ 300.000 ЕВРА? Још без процеса против Ђукановића после скандалозних Скај преписки

Foto: EPA

Međutim, kako primećuje, medijski lobiji, deo policije i tužilaštva izvršili su snažan pritisak da bi se pomeranje prstiju procesuiralo kao krivično delo, kako bi se time nanela još jedna bruka u nizu institucijama Crne Gore.

Prema njegovim rečima, u zemlji gde je u slučaju tzv. „Državnog udara“ bila situacija da se presude donose po političkoj osnovi, gde se nudio ogroman novac da bi se osuđujuće presude liderima DF-a potvrdile, u kojoj se kopa tunel do zgrade Višeg suda, ništa ne može i ne treba da čudi.

- (…), pa ni to što se tako posrnule institucije obračunavaju sa jednim prstom i njegovim položajem, a ne obračunavaju sa mafijom i organizovanim kriminalom - izjavio je Kovačević za BORBU.

On je podsetio da su mediji ovu bezazlenu situaciju stavili u centar pažnje upravo kada su izašli navodi iz Skaj prepiski, u kojima se tvrdi da Milo Đukanović od mafije, mesečno, na ruke dobija 300.000€.

- Do danas Milo Đukanović nije dao ni izjavu kod bilo kog organa, a mene su pokušali da krivično procesuiraju stvarajući onako veliki i neprimjereni pritisak kroz konstrukcije koje su napravili i plasirali određeni mediji. U međuvremenu, pojavilo se još dosta osnova da bivši predsednik države bude saslušan kod nadležnih organa, ali očigledno se njemu za takve aktivnosti skida kapa, a meni su zbog položaja prsta hteli figurativno da skinu glavu. Mada, posle najnovijih navoda iz Skaj prepiski, očigledno je da to nisu želeli samo figurativno -  kazao je predsednik Opštine Nikšić.

Onima koji su podigli prijavu, istakao je Kovačević, želi samo da se otkrije za koji deo mafije rade i da se to adekvatno procesuira.

Tu, pre svega, misli na službenike policije koji su podneli prijavu i ocenili kako u položaju njegovog prsta postoje „elementi bića krivičnog dela“.

- Tužilaštvo nije imalo osnova da se tim slučajem uopšte bavi po službenoj dužnosti, pa im je taj osnov dala policija, koja je podnela prijavu. Ko je tu bio s kim u sprezi, da li su pripadnici klanova i u ovom slučaju obećavali nekome novac, ko je protivpravno odlučio da se ja po tom neverovatnom osnovu gonim, valjda ćemo nekada saznati - konstatovao je on.

Predsjednik Opštine Nikšić je, na kraju razgovora, poručio građanima da želi „da izbistre pogled od prašine, koja im se baca u oči, kako bi mogli da shvate ko i sa kakvim namerama pravi ovakve konstrukcije i, uskraćujući ljudima osnovna prava, vrši ovakve progone“.

(Borba)

BONUS VIDEO: NEMA IDEOLOGIJE - Đilas ne bira s kim će da ruši Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)