"VUČIĆEV POTRČKO I ČETNIČKA VRANA": Milogorci udarili na Mandića, prete mu "paklenim dočekom" 7. marta na Cetinju

V.K.

05. 03. 2024. u 17:30

GRUPA građana Cetinja pozvala je na okupljanje 7. marta u prestonici kako bi pripremili "doček" predsedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću uoči održavanja prvog prolećnog zasedanja parlamenta koje je zakazano za 11 sati.

ВУЧИЋЕВ ПОТРЧКО И ЧЕТНИЧКА ВРАНА: Милогорци ударили на Мандића, прете му пакленим дочеком 7. марта на Цетињу

Privatna arhiva

- Mi nećemo peći prasad da pružimo otpor onome što baštini zastave s prasećim glavama. Mi ćemo se okupiti civilizovano, kako i priliči građanima prestonoga grada i prestonici crnogorske slobode i nepokora - navodi se u saopštenju, nazivajući ga Vučićevim potrčkom i četničkim vojvodom. - Ako mu lani nije stalo da prvo jesenje zasedanje po zakonu zakaže na Cetinju, četnička vrana ovoga se puta osokolila, pa je zakazala Skupštinu na Cetinje.

Dodaju da "Vučićev vojvoda misli da su Cetinjani zaboravili kad je pre nepunu deceniju i po dovukao autobuse svojih bandita da nasilno održi promotivni skup u Hotelu Grand, kad je rulja nasrtala na naše sugrađane".

- Misli da smo zaboravili kad je pre dve - tri godine Cetinje nazvao malim nebitnim selom ispod Lovćena, koje je značajno samo po tome što je u njemu rođen kralj Aleksandar Karađorđević. Misli da smo zaboravili da je inicirao podizanje spomenika tome zlikovcu čija je vojska palila crnogorske kuće i robila i mučila nejač crnogorsku. Misli da smo zaboravili njegovu javnu želju da Cetinju treba oduzeti status prestonice. Misli da smo zaboravili Belveder i Adžića okuku i oblake bojnih otrova i suzavaca od kojih su se gušili Cetinjani i drugi Crnogorci - ističu u saopštenju uz poziv na okupljanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu