OŠTRA POLEMIKA OKO POSLOVNIKA: Mandić tvrdi da ga je kršio u korist opozicije – ali toga više nema

Novosti online

07. 03. 2024. u 12:58

NAKON što je došlo do pauze usled tuče koju je izazvao poslanik DPS-a Oskar Huter, Skupština je nastavljena.

ОШТРА ПОЛЕМИКА ОКО ПОСЛОВНИКА: Мандић тврди да га је кршио у корист опозиције – али тога више нема

Foto: Printskrin

Došlo je do polemike šefa poslaničkog kluba DPS-a Andrije Nikolića i šefa Parlamenta Andrije Mandića. Nikolić tvrdi da je Mandić pretio udaljavanjem opozicije iz skupštinske sale zbog Hutervog ponašanja.

Mandić je kazao da je Poslovnikom uređeno udaljavanje sa sednice i da postoji mogućnost za tako nešto upravo jer DPS insistira na poštovanju, prenosi Borba.

- Ja sam najviše rušio Poslovnik. 99% moje političke karijere sam proveo kao opozicioni poslanik, a kao takav sam suprotno Poslovniku dozvoljavao opoziciji da govori koliko želi. Sada oni žele da doskoče Andriji Mandiću, iako mi zamera parlamentarna većina. Ja želim da poštujem poslovnik - kazao je Mandić.

Ako je ko ovde zloupotrebljavao Poslovnik, dozvoljavajući opoziciji da kaže šta želi, to je bio on, kazao je i dodao da je opozicija to koristila, i da se sada vraća striktnom poštovanju Poslovnika.

Nakon toga je poslanik SD-a Boris Mugoša kazao da nema potrebe da ima razumevanje prema opoziciji već da treba imati razumevanje samo prema Poslovniku.

- Niko nije tražio da imate razumevanja prema nama. Imate problem sa Poslovnikom i procedurom u delu da samo Skupština donosi zakone - kazao je Mugoša.

Pozvao ga je da i dalje bude onaj opozicioni poslanik.

BONUS VIDEO: HAOS NA CETINjU: Crnogorski nacionalisti protestuju ispred parlamenta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu