ORUŽJEM BI SPASAVALI MILA? Ministar odbrane Crne Gore Krapović dostavio Tužilaštvu zahtev

V.K.

15. 03. 2024. u 06:50

MINISTAR odbrane i funkcioner Demokrata Dragan Krapović saopštio je da je Tužilaštvu dostavio zahtev za ispitivanje izdavanja oružja 28. avgusta 2020. odine, dva dana uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, iz vojnog magacina u Brezoviku kod Nikšića i eventualne krivične odgovornosti za te aktivnosti.

ОРУЖЈЕМ БИ СПАСАВАЛИ МИЛА? Министар одбране Црне Горе Краповић доставио Тужилаштву захтев

V.K.

U pitanju su municija i automatsko oružje.

Krapović je novinarima kazao da su informacije prikupljene na osnovu dokumenata koji imaju stepen tajnosti, zbog čega ne može iznositi više detalja.

- Cenim da je potrebno da Tužilaštvo intenzivira radnje u ovom slučaju. Ne želim da kažem da je tužilac radio loše, ali činjenica je da nemamo tužilački epilog. Imam pravo da sumnjam, jer se ovo desilo dva dana pred održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori! Meni to izaziva dodatnu sumnju da je bilo pokušaja nasilne promene izborne volje građana - kazao je Krapović, dodajući da o detaljima ne može da govori, jer postoji oznaka tajnosti na tom slučaju.

Istakao je i da ne može da odgovori na pitanje je li to moglo da se uradi bez znanja tadašnjeg ministra odbrane Predraga Boškovića.

Podeljeno 30 automata

OVA priča se nadovezuje na raniju od pre nekoliko godina kada su lideri bivšeg DF-a saopštili da su automatske puške i municija iz nikšićke kasarne dopremljeni u Podgoricu i podeljeni tadašnjem ANB-u i Generalštabu dva dana pred izbore. Navodno je tom prilikom podeljeno 30 automata sa oko 16.000 metaka!

- Mogu da kažem da ja kao ministar ne bih dozvolio da se tako nešto dogodi. Znamo tri institucije kod kojih je oružje završilo, ali zbog tajnosti ne mogu da kažem o kojim ustanovama je reč - naglasio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu