PODGORICA I TUZI POKRENULE PROCES RAZGRANIČENJA: Opštine će da dele imovinu

I. D. S.

09. 05. 2024. u 05:00

NAKON skoro sedam godina od odvajanja i nekoliko pokušaja da se sastane odbor za razgraničenje, Podgorica i Tuzi juče su zvanično pokrenuli pitanje podele imovine i teritorije. Na prvom sastanku dve opštine izabran je predsednik odbora, te će na tom mestu biti predstavnik Ministarstva javne uprave Naim Đokaj, ali su se i dve strane obavezale da do kraja meseca dostave registar imovine.

ПОДГОРИЦА И ТУЗИ ПОКРЕНУЛЕ ПРОЦЕС РАЗГРАНИЧЕЊА: Општине ће да деле имовину

gov.me

Glavni grad i Opština Tuzi odboru koji se bavi razgraničenjem ove dve opštine trebalo bi da dostave registar imovine do kraja maja, kada bi trebalo da se održi sledeći sastanak. Dogovoreno je na jučerašnjem sastanku, prvom u nizu onih na kojim bi dve lokalne samouprave trebalo da se dogovore oko podele imovine i teritorije.

Prema rečima Đokaja, koji je izabran da predsedava odborom, nastavak procesa razgraničenja ide u tri pravca - imovina, teritorija i obaveze.

Dostaviti registar imovine

NAIM Đokaj ističe da su i članovi organizacionog odbora u ranijem sastavu upućivali dopise ka Direkciji za imovinu glavnog grada da dostave registar, ali takve podatke nisu dobili.

- S obzirom na to da je članica odbora za razgraničenje, direktorka Direkcije za imovinu rekla je da će se potruditi da dostavi te podatke koje mora prikupiti od ostalih organa - istakao je Đokaj.

- Kao predsednik uputiću dopis gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac i predsedniku Opštine Tuzi Lindonu Đeljaju da nam do sledećeg sastanka dostave registar imovine koja je u vlasništvu glavnog grada i Opštine Tuzi. Do sada organizacioni odbor nikada nije ni dobio registar imovine da na osnovu toga razgovaraju i daju zahteve i ideje kako da dođe do raspodele. To je osnova za rad. Predstavnici glavnog grada kazali su da će se dopisom izjasniti o teritoriji i dati mišljenje i stav. Predsednici Opštine Tuzi će se izjasniti na to i dati zahteve. Nakon praznika očekujemo da će doći do novog sastanka - kaže Đokaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...