IZBORI PRED VRATIMA? Vlast u Podgorici u procepu raskola PES i revanšizma

V.K.

30. 05. 2024. u 06:00

KRIZA vlasti potresa glavni grad Crne Gore. Izveštaj o radu gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i organa uprave, posebnih i stručnih službi glavnog grada za prošlu godinu prošao je kroz "iglene uši".

ИЗБОРИ ПРЕД ВРАТИМА? Власт у Подгорици у процепу раскола ПЕС и реваншизма

V.K.

 To što za njega nisu glasali odbornici Pokreta za Podgoricu pokazuje da u vladajućoj većini u gradskom parlamentu postoje pukotine. Iz ove partije optužuju lokalnu vlast da je odustala od principa za koje su im građani dali podršku.

Iz Pokreta "Evropa sad" su ocenili revanšističkom odluku kolega iz Pokreta za Podgoricu.

- Oni nisu imali zamerke na izveštaj već je to puki revanšizam prema Oliveri Injac, jer nije stala uz Jakova Milatovića kad je napustio partiju - kazao je odbornik PES Vasilije Čarapić, u Podgorici.

Odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić je nakon završene sednice glasno saopštila - DPS je spasao gradonačelnicu! I iz DPS sa radošću poručuju da većina u Skupštini Podgorice više ne postoji, jer je Injac izgubila podršku onih odbornika koji su za nju glasali.

Šansa?

Tomić veruje da su budući izbori u Podgorici prilika za Nebojšu Medojevića.

- Kroz Pokret za Podgoricu on može da krene u uspostavljanje nekih koalicionih aranžmana i na državnom nivou i da se vrati u parlament na nekim narednim parlamentarnim izborima - kaže Spasoje Tomić.

Politički analitičar Spasoje Tomić je mišljenja da su izbori u Podgorici neminovnost jer, kako ocenjuje, vlast u glavnom gradu Crne Gore nakon podele PES ne funkcioniše, a dve frakcije se ne mogu dogovoriti oko daljeg obavljanja vlasti.

- Novi izbori sigurno će doneti prekompoziciju vlasti, gde bi Pokret za Podgoricu bio glavni konkurent PES u tom građanskom delu biračkog tela koje bi podelili sa DCG i URA, čime se otvara brisani prostor koaliciji ZBCG koja bi trebalo da ga iskoristi, proširi svoju koaliciju i napadne mesto gradonačelnika - kaže za "Novosti" Tomić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)