SUZAVAC I MRAK SABOTAŽA? Bivši predsednik Opštine Ulcinj, posle smene i incidenta, obratiće se sudu

B. D.

30. 05. 2024. u 20:30

MIRNOJ primopredaji vlasti, između starog predsednika opštine, Omera Barjaktarija i novog Gencija Nimanbegua, danas u Ulcinju, prethodila je bura nastala usled nezakonito sazvane sednice, po rečima sada već bivšeg prvog čoveka lokalne samouprave, koja je održana prethodne večeri.

СУЗАВАЦ И МРАК САБОТАЖА? Бивши председник Општине Улцињ, после смене и инцидента, обратиће се суду

B. Dabić

Ne pamti se u Ulcinju drama tokom smene vlasti kao što se dogodila u sali Skupštine opštine prilikom smene Barjaktarija. Tokom izglasavanja odluke, većina prisutnih je plakala, ali ne zbog odlaska URA u opoziciju, već zbog biber spreja i suzavaca. Dok policija rasvetljava ko je koristio ova sredstva, u fotelju je seo lider Force Genci Nimanbegu.

Barjaktari kaže da je sednica sazvana samo dva sata pre nego što je počelo održavanje i da nije isključeno da su suzavac i nestanak struje upravo bili pokušaji sabotaže sednice. On je istakao da šefovi klubova i odbornici nisu primili pozive niti materijale za sednicu i da je do incidenta došlo iz revolta.

Zabrana

POLICIJA je posle incidenta stigla u Opštinu i nije dozvolila ulazak nikom osim odbornicima. Pojedincima je ukazana hitna medicinska pomoć. U jednom trenutku zgrada je ostala u mraku zbog oštećenja dalekovoda, pa je sednica prekinuta.

- Građani su možda na taj način želeli da pokažu da se tako ne sazivaju sednice, odnosno nezakonite sednice. Pogotovo kada se radi o jednoj bitnoj tački kao je što je smena predsednika opštine - kazao je on i ogradio se od dešavanja. - Mislim da će to ostati kao izolovan slučaj, i da nije bilo potrebe od strane nove većine da sazove sednicu tako kasno i izbor novog predsednika završava u dva sata posle ponoći. Samo su mi učinili uslugu. Žaliću se Upravnom sudu i siguran sam da će poništiti sve njihove radnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)