BIVŠI CRNOGRSKI PREMIJER OSNIVA PARTIJU: Duško Marković na čelu Evropske reformske stranke

V.K.

04. 06. 2024. u 07:00

NEKADAŠNjI premijer i donedavni potpredsednik DPS-a, Duško Marković, narednih dana predstaviće novu političku partiju na čijem čelu će biti.

БИВШИ ЦРНОГРСКИ ПРЕМИЈЕР ОСНИВА ПАРТИЈУ: Душко Марковић на челу Европске реформске странке

Vlada Crne Gore

Prema nezvaničnim informacijama, partija će nositi naziv Evropska reformska stranka, a zasada sa ne pominje ko će još biti među osnivačima, osim bivše ministarke nauke Sanje Damjanović, koja je takođe nedavno napustila DPS.

Program nove partije na političkoj sceni Crne Gore, trebalo bi da bude predstavljen u narednih deset dana. Uz bivšeg premijera i visokog funkcionera DPS Duška Markovića, Damjanovićeva je zasad jedina koja se pominje da će se naći u ovim redovima. Prema navodima izvora bliskog Markoviću, finalizovan je Inicijativni odbor stranke, koji broji oko 50 članova, i u njemu ima doktora nauka, profesora, lekara, inženjera, uglednih pravnika, ekonomista.

Izvor nije želeo da navede imena još nekog od tih ljudi do konferencije, "na kojoj će biti predstavljen programski manifest i Inicijativni odbor nove stranke, koja će biti održana između 5. i 15. juna". Navodi se još i da će se stranka programski temeljiti na građanskim i evropskim vrednostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili