KRAH VLADE ILI OPSTANAK? Socijaldemokrate pozivaju Spajića da odgovori Kneževiću

I. D. S.

10. 06. 2024. u 13:18

STANjE u državi raspad je sistema, oceljuju Socijaldemokrate, te pozivaju premijera Milojka Spajića da se izjasni o zahtevima koje je kao uslov za podršku Vladi uputio lider DNP-a Milan Knežević. Kako poručuju, Spajić bi trebalo javno da se izjansi, kako bi se utvrdilo „ima li Vlade i šta će da se radi dalje“.

КРАХ ВЛАДЕ ИЛИ ОПСТАНАК? Социјалдемократе позивају Спајића да  одговори Кнежевићу

sdcg.me

-Nakon što smo usvojili svih 12 tzv. “IBAR zakona”, sa svim njihovim manama i nedostacima, time pokazujući odgovoran odnos prema interesima države i evropskim integracijama, vreme je da se iz idilične atmosfere moramo vratiti stvarnom stanju na političkoj sceni Crne Gore, a stvarno stanje je najbolje opisivo rečima – raspad sistema. Stoga bi valjalo podsetiti premijera na zahteve njegovih koalicionih partnera iz DNP-a – poručuju iz SD-a.

Napominju da je iz Kneževićeve partije podrška Vladi uslovljena usvajanjem Rezolucije o genocidu u Jasenovcu  najkasnije do juna, dostavljanjem konkretne i u vremenski normiranim poglavljima realizacije programa Evropa sad 2, te ustavne izmene o normiranju srpskog jezika kao službenog.

Himna

ZA očekivati je bilo i da iz Kneževićeve partije zatraže promenu himne, te da nova himna Crne Gore bude pesma “Dijamanti” od Jelene Karleuše, ali verujemo da će i taj zahtev biti isporučen na čuvenom vidovdanskom koncertu, sa stadiona Trešnjica, iz srca Zete – poručuju iz SD-a.

-Spisak ovih lepih želja upućen ka Spajiću sadrži i zakonska rešenja i međudržavne sporazume o dvojom državljanstvu sa Srbijom i uvođenje trobojke kao narodne zastave - kažu iz SD. -  Premijer bi trebalo da se javno izjasni o svakom od navedenih zahteva, pa da vidimo ima li Vlade ili ne i šta ćemo dalje. Jer od IBAR-a se ne živi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!