MILOVIĆ SPAJIĆA POZVAO "NA CRTU": Ministar pravde tražio od premijera da predloži njegovo razrešenje

I. D. S.

10. 06. 2024. u 16:16

MINISTAR pravde Andrej Milović zatražio je od premijera Milojka Spajića da parlamentu predloži njegovo razrešnje.

MИЛОВИЋ СПАЈИЋА ПОЗВАО НА ЦРТУ: Министар правде тражио од премијера да предложи његово разрешење

Foto: Printskrin Youtube/mne-live

Kako je kazao, „poziva ga  na crtu“, jer „ne želi više da ćuti na agendu blaćenja i kriminalizacije“,  i guranje države u ponor. Na dosadašnjem zalaganju zahvalili su mu se iz Spajićeve partije, te pozvali Vladu da prihvati ostavku, iako je on kako je istakao, nije podneo.

Milović je  optužujući premijera da „sa svojim toksičnim okruženjem“ u ponor gura Pokret Evropa sad, ali i državu, pozvao Spajića da Skupštini dostavi predlog za njegovo razrešenje, navodeći da će inicijativu za to uputiti i zvaničnim putem. Kako je istakao, zarad okončanja zakona potrebnih za dobijanje IBAR-a, ćutao je na brojne političke udare, ali nakon što je taj cilj, zajedno sa saradnicima, postigao, odlučio je da prekine sa ćutnjom.

- Uradio sam sve što sam mogao da dobijemo IBAR, a Vas sam branio kada mnogi nisu ni hteli ni smeli. Stojim vam na političkoj crti, kako bi se politički razračunali i sve dobilo demokratski epilog. Prekinite farsu, ovo političko mrcvarenje, predložite moje razrešenje, stisnite petlju. Želim da otvoreno i konkretno razgovaramo, jer to moramo da bismo upoznali javnost sa još nekim aspektima, da se reorganizujemo, pa da se još snažnije stremimo ka zatvaranju pregovaračkih poglavlja sa EU - poručio je ministar dodajući da je vreme za istinu, te da će u danima i događajima koji slede sve biti  mnogo jasnije.

Tvrdi i da, od kada je stupio na mesto ministra trpi medijske i političke udare, te da je „agenda širenja neistina i već oprobana metoda blaćenja ljudi,  kriminalizacije i diskreditacije, kreirana i uvezena da se pošto- poto sruši ministar pravde kao jedan od najodgovornijeg subjekta za dobijanje IBAR-a i deblokiranja poglavlja 23“.

OSTAVKOM DA PREKINE BRUKANjE

NAKON  obraćanja ministra Milovića i optužbi koje je iznio na račun premijera Spajića, jedino logično bi bilo da Spajić podnese ostavku i da na taj način prekine "brukanje Vlade i države - poručila je potpredsednica GP URA Milena Vuković. -  Aktuelnu Vladu karakterišu već brojne afere, premijer ima problem sa dva ministra, Milovićem i Šaranovićem, uslovljenu podršku koalicionih partnera i višestruko gore rezultate PES-a na lokalnim izborima. Sve to pokazuje da je vreme da Spajić podnese ostavku, jer je u potpunosti izgubio svaki legitimitet - saopštila je potpredsjednica Građanskog pokreta .

- Nisam bio pošteđen ni od jednog broja ljudi iz PES-a, kojem sam pripadao. Dok se odnosilo samo na mene i samo na moju partijsku poziciju, nosio sam se sa tim, kao i sa nemalim posledicama takvih kontinuiranih i organizovanih napada. Međutim, od nedavno, posledice toga počeli su osećaju direktno i zaposleni iz mog najbližeg tima saradnika u ministarstvu, a indirektno i ostali zaposleni - kazao je Milović.

Kako je ocenio, odluka Spajića da ga kazni uklanjanjem iz Skupštine jer je prihvatio amandman bez odobrenja Vlade, samo je  nastavak je plana da ga uklone sa pozicije ministra pravde i zamane ga“klimoglavcem“ i „taster ministrom“.

Donedavne Milovićeve partijske kolege, pozvale su Vladu da prihvati razrešenje, a ministru pravde su se zahvalili na dosadašnjem zalaganju u izbornim kampanjama.

 -Odluke koje se odnose na ekstradicione postupke, zastupanje politika koje nisu bliske partiji koja ga je kandidovala za člana Vlade, neki su od postupaka koji su uticali na status gospodina Milovića u PES-u. Nakon što je Milović isključen iz partije, službenici Ministarstva pravde posvećeno su radili na izradi IBAR zakona, dok je on u ključnoj sedmici boravio u višednevnoj poseti SAD-u  - poručuju iz Spajićevog pokreta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!