"NIČIJU KUĆU" PRETRESAJU NEZAKONITO? Specijalna policija i juče je pregledala objekat Vlada Ivanovića u Podgorici

S.Đ.

13. 06. 2024. u 16:09

PRIPADNICI Specijalnog policijskog odeljenja i juče su pretresali kuću u vlasništvu Vlada Ivanovića, a koja je u javnosti poznata kao "ničija kuća".

НИЧИЈУ КУЋУ ПРЕТРЕСАЈУ НЕЗАКОНИТО? Специјална полиција и јуче је прегледала објекат Влада Ивановића у Подгорици

s. đokić

Pretres su započeli u sredu posle podne, a prekinuli u kasnim večernjim satima jer je reč o objektu koji je u izgradnji i po mraku nije bilo osnovnih uslova za njegov nastavak. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je istraga protiv zvaničnog vlasnika objekta Ivanovića i kompanije "Master inženjering", zbog pranje novca i zloupotreba u privrednom poslovanju.

Jedan od advokata Ivanovića, Marko Milošević, koji je prisustvovao pretresu, saopštio je da su policijske radnje koje su preduzimali službenici Specijalnog policijskog odeljenja - nezakonite.

- Vidite da se radi praktično o objektu u "sivoj fazi". Prisustvujemo krajnje čudnom i nesvakidašnjem pretresu, shodno naredbi Višeg suda u Podgorici. Naredba ne sadrži ni osnove sumnje, ni osnovanu sumnju, već krajnje nezakonito po našem mišljenju se navodi samo sumnja, bez podvlačenja o kakvoj sumnji se radi, što bi morali da urade. Na raspolaganju su im kompletni resursi, kuća, popisi. Rade popise stvari. Sve je transparentno, vrlo objektivno, vrlo realno pokazujemo sve što treba - saopštio je Milošević. 

Tvrdi da se u kući ne može naći ništa, te da su svi predmeti u kući uredno kupljeni, uvezeni i da su plaćene sve carinske obaveze.

Knežević: Gradi se za Mila

"NIČIJA kuća" dospela je u žižu javnosti nakon što je vlasnik "Atlas grupe" Duško Knežević 2019. godine izjavio da se gradi za tadašnjeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se samo vodi na njegovog prijatelja Ivanovića. 

- Ni tu, niti na bilo kojem drugom mestu ne mogu ništa sporno naći. Smatramo da oni nisu kompetentni niti stručni da utvrde bilo šta. Pustićemo da sve ide svojim tokom - rekao je Milošević. 

On se nije izjašnjavao u vezi sa navodnim krivičnim delima iz naredbe, ali je poručio da "sa sigurnošću može reći da bilo šta za ta krivična dela koja se stavljaju na teret, tu ne mogu naći". 

Milošević je rekao i da je vlasnik kuće Vladan Ivanović ranije davao izjavu u tužilaštvu. Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović je prethodne sedmice rekao da je formiran poseban predmet u vezi sa "ničijom kućom" i da su već preduzete određene radnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru