MILU PRETI MAFIJA? Vučurović ocenjuje: U Crnoj Gori su godinama imali svoje carstvo, a DPS im je bio zaštitnik

V.K.

16. 07. 2024. u 19:44

VAŽNO je da nadležni organi najozbiljnije rade svoj posao kada su ovakvi slučajevi u pitanju. Svaki građanin, bilo da se radi o Milu Đukanoviću ili nekom drugom, mora biti zaštićen, sve pretnje temeljno ispitane i sprečena svaka mogućnost da nečija bezbednost bude ugrožena, kaže za "Novosti" predsednik IO Nove srpske demokratije i poslanik Jovan Vučurović

МИЛУ ПРЕТИ МАФИЈА? Вучуровић оцењује: У Црној Гори су годинама имали своје царство, а ДПС им је био заштитник

Foto: DPS

- Milo Đukanović je prethodnih decenija bio jedna od najvažnijih figura u regionu, ne samo političkih već i zbog veza koje su on i njegova vlast imali sa organizovanim kriminalom i najopasnijim mafijaskim klanovima. Radi se o decenijama saradnje, od onih italijanskih kriminalaca sa početka devedesetih do kavackog klana poslednjih godina - kaže za "Novosti" Vučurović.
 
On podseća da su  svi oni radili na tome da se očuva vlast Mila Đukanovića, "a albanska mafija je, po njihovom priznanju, bila involvirana i u podršku Đukanoviću vezano za malverzacije koje su se dešavale  tokom referenduma 2006. godine".
 
- Sve je to dovelo do toga da je mafija u Crnoj Gori godinama imala svoje carstvo, a DPS je bio političko krilo i zaštitnik mafije. Ta partija i njen šef su stvorili hobotnicu koja je kontrolisala politiku, sudstvo, tužilaštvo, policiju, ANB. Država danas mora pokazati snagu i odlučnost, obezbediti  sigurnost i zaštitu Milu Đukanoviću, a nadležni najzad moraju krenuti u procesuiranje bivšeg šefa DPS zbog raznih krivičnih dela, zaključuje Vučurović. 
 
BONUS VIDEO: 

BRBNABIĆEVA RASKRINKALA OPOZIONE MEDIJE: Jel ovo nije targetiranje?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)