MUP CRNE GORE BEZ NOVIH PATROLNIH VOZILA? Poništena odluka o nabavci automobila iz Čačka

I. D. S.

18. 07. 2024. u 06:30

CRNOGORSKA policija mogla bi biti prinuđena da parkira ili u Čačak vrati nedavno nabavljenih 75 vozila "škoda", plaćenih oko 1,6 miliona evra.

МУП ЦРНЕ ГОРЕ БЕЗ НОВИХ ПАТРОЛНИХ ВОЗИЛА? Поништена одлука о набавци аутомобила из Чачка

gov.me

Naime, Komisija za zaštitu prava u javnim nabavkama usvojila je žalbu na postupak nabavke i kao nezakonitu ocenila odluku Ministarstva unutrašnjih poslova o izboru najpovoljnije ponude. Ostaje da se vidi šta će značiti ovakva ocena komisije i da li će MUP ostati bez automobila kojim su stigli da se pohvale i promo-spotom.

Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki donela je rešenje kojim je usvojena žalba firme "Osmanagić ko". Poništila je kao nezakonitu odluku Ministarstva unutrašnjih poslova, od 4. juna ove godine, o izboru najpovoljnije ponude u postupku nabavke patrolnih automobila za potrebe Uprave policije, a koju je dostavila kompanija "Auto Čačak Podgorica" koja je u vlasništvu čačanskog privrednika Milenka Kostića.

- Komisija za zaštitu prava nalazi da je izjava privrednog subjekta ponuđača "Auto Čačak Podgorica" nepravilno sačinjena, jer ne sadrži potpune podatke, što predstavlja osnov za obavezno isključenje ovog ponuđača iz postupka javne nabavke - navodi se u rešenju.

MUP ima 15 dana da otkloni nepravilnosti na koje je u svom rešenju ukazala Komisija za zaštitu prava u javnim nabavkama. Naime, rešenjem koje su doneli, naloženo je da se ponovi postupak javne nabavke i donese nova odluka. Pravo na žalbu ima i MUP, te se u roku od 20 dana može žaliti Upravnom sudu. Iz Ministarstva se nisu oglašavali šta planiraju da urade povodom rešenja Komisije.

MUP: Nije bilo nezakonitosti

POVODOM rešenja komisije oglasili su se iz MUP gde tvrde da nema govora o nezakonitostima, te da će iskoristiti sve mehanizme pravne zaštite, kao i da policija neće ostati bez vozila.

- Razlog zbog kojeg Komisija usvaja žalbu predstavlja proizvoljno i subjektivno tumačenje - navode iz MUP i dodaju da je u sličnim slučajevima Komisija odbijala žalbe po ovom osnovu. Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke MUP-a je radila u javnom interesu, jer su se kao ključni kriterijumi vrednovali rok isporuke i cena. Izabrani ponuđač je dao kraći rok isporuke i cenu za oko 100.000 evra nižu od firme "Osmanagić" d.o.o - ističu u Šaranovićevom resoru.

Iz resora na čijem čelu je Danilo Šaranović ugovor o nabavci novih vozila potpisali su početkom prošlog meseca i pohvalili se da su ostvarili uštedu od gotovo 630.000 evra. Naime, kako su naveli, planom javnih nabavki za ove potrebe bilo je predviđeno 2,25 miliona evra sa uračunatim PDV, dok je vrednost potpisanog ugovora 1,63 miliona. Novina kada je reč o patrolnim vozilima je i to što su prvi put na njima bila dva pisma, te je policija bilo ispisano i na ćirilici i na latinici. MUP je uspeo da se novim vozilima pohvali i promo-spotom u kojem su službenici policije patrolirali ulicama Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!