SRCE U RUKAMA STJUARDESE: Ona je golim rukama oživljavala mladića na aerodromu u Podgorici

V.K.

20. 07. 2024. u 15:24

DA nije bilo Biljane Knežević zaposlene u Aerodromima Crne Gore u Podgorici, podvig njene koleginice, zemaljske stjuardese (medicinska sestra) Snežane Magoč ostao bi nezapažen.

СРЦЕ У РУКАМА СТЈУАРДЕСЕ: Она је голим рукама оживљавала младића на аеродрому у Подгорици

Aerodrom Podgorica

Ona je u dopisu izvršnom direktoru Roku Toliću navela da je Snežana tri puta golim rukama oživela mladića, kojem je srce prestalo da kuca do dolaska službe hitne pomoći! Njemu je, kako navodi, srce prestalo da kuca kada je izašao iz aviona Air Montenegro na letu iz Istanbula, i održavala ga u životu sve do intervencije medicinara. Mladić je nakon itervencije prebačen u Klinički centar u Podgorici.

„Naša Sneža je heroj! Predlažem posebnu nagradu za njenu požrtvovanost i stručnost ali i pribranost hrabrost i visoki profesionalizam. Uz sve to, zaslužila je poštovanje i za veliko ljudsko srce koje je učinilo da mladićevo srce nastavi da kuca do dolaska službe hitne pomoći. Momče drži se“, napisala je Kneževićeva na društvenoj mreži Iks napisala da su Sneža i druga koleginica Sabrija Radošević pre četiri, pet meseci, na isti način spasile život devojci iz Maroka, koja je bila deportovana iz Crne Gore i nalazila se u sobi za deportivce. Predsednik odbora direktora Air Montenegra Tihomir Dragaš poručio je premo iste društvene mreže da će kompanija u narednim danima kontaktirati Snežanu Magoč i zahvaliti joj se na prigodan način.

- Osobe poput Snežane su naši heroji i svi treba da učinimo da se takve osobe istaknu i nagrade, poručio je Dragaš.

Mladić se prema saznanjima „Novosti“  se nalazi u koronarnoj jedinici Kličničkog centra kako bi odradili hitnu koronagrafiju. Prema rečima pojedinih putnika u pitanju je  turski državljanin, koji je u glavni grad Crne Gore stigao iz Istanbula.

Snežana Magoč je za kratko vreme postala junakinja na društvenim mrežima. I znani i neznani joj odaju poštovanje, a u brojnim porukama ima i duhovitih, među kojima se jedna izdvaja:

„Ako preživi trebao bi je oženiti!“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija