SKANDALOZNI ISTUPI DPS: Vladom Crne Gore upravljaće srpski nacionalisti iz Beograda

V. N.

23. 07. 2024. u 14:17

U crnogorskom parlamentu je u toku rasprava poslanika o predlogu premijera Milojka Spajića za rekonstrukciju 44. Vlade Crne Gore u kojoj dominiraju diskusije predstavnika opozicionih političkih predstavnika u čijim izlaganjima su upućene teške optužbe na račun predsednika parlamenta Andrije Mandića, kojeg nazivaju isključivo četničkim vojvodom i, kako tvrde, "stvarnim" premijerom aktuelne izvršne vlasti.

СКАНДАЛОЗНИ ИСТУПИ ДПС:  Владом Црне Горе управљаће српски националисти из Београда

Foto Skupština Crne Gore / M. Matković

Najčešće pominjani pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića su general Ratka Mladića i Radovan Karadžić, te rehabilitovni četnički vođa Draža Mihailović i, naravno, Rusija.

Opoziciji je, ipak, najteže pala odluka Bošnjačke stranke da se priključi rekonstruisanoj Vladi Milojka Spajića.

Predsednik poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić je poručio da se od "apostolske Vlade i asketskog pristupa dolaska taksijem Zdravka Krivokapića" došlo do najbronije Vlade u Evropi, te da najmnogoljudnija država na svetu Kina ima manje ministarstava.

"Daleko smo mi od toga da prihvatimo slatkorečivost Andrije Mandića. Ovom Vladom se upravlja iz Moskve i Beograda, a u Beogradu upravljaju srpski nacionalisti", rekao je Nikolić i dodao da od danas "BS nastupa kao deo društva koje sprovodi anticrnogorsku politiku".

Ustvrdio je da DPS stoji dobro, te da će im ovaj potez pomoći da se njihov rast ubrza.

Predsednik i poslanik DPS Danijel Živković je ocenio da je "cilj ove rekonstrukcije spasavanje Spajića i PES-a". "Cena toga je prodaja nacionalnih interesa", kazao je on i dodao da bi premijer "između fotelje i izdaje izabrao fotelju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?