ZGARIŠTE NA "PLUĆIMA" GRADA: Požar na Gorici lokalizovan, vatrogasci u pripravnosti

I. D. S.

24. 07. 2024. u 20:52

UPRKOS brojnim upozorenjima nadležnih da na otvorenom ne pale vatru i ne koriste pirotehnička sredstva zbog opasnosti od požara, na brdu Gorica u utorak uveče buknula je vatra.

ЗГАРИШТЕ НА  ПЛУЋИМА ГРАДА: Пожар на Горици локализован, ватрогасци у приправности

Glavni grad Podgorica

Služba zaštite i spasavanja uz pomoć građana nakon nekoliko sati borbe sa stihijom lokalizovala je požar. Prema navodima iz Uprave policije, požar je buknuo nakon što je vatromet ispaljen na porodičnom slavlju u blizini brda, zbog čega je protiv jedne osobe podnesena krivična prijava.

Prema rečima v. d. komandira Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Zdravka Blečića, vatra je "progutala" veliki deo borove šume, zahvatila i četinarska stabla, ali je zaustavljena pre nego je stigla da zahvati obližnje kuće. Požar je buknuo ponovo juče ujutru, te su službe zaštite ponovo zaustavljale širenje požara. I dalje su na terenu i u pripravnosti zbog mogućeg ponovnog aktiviranja vatre.

- Angažovali smo dodatne snage, došle su kolege iz Bara, Cetinja, Nikšića, Danilovgrada i Kolašina - dodao je Blečić.

Kako je utvrdila policija, vatra je najverovatnije buknula zbog nesmotrenog paljenja vatrometa.

- Uprava policije identifikovala je D. I. (45) koji će krivično odgovarati za izazivanje požara i za kog se sumnja da je ispalio vatromet. Naime, obilaskom terena u Ulici Ludvika Kube u dvorištu jedne porodične kuće pronađena je kutija kao ostatak ispaljenog vatrometa - saopšteno je iz policije.

Zgarište na "plućima" grada danas su obišli i čelnici Opštine, gradonačelnica Olivera Injac i njen zamenik Luka Rakčević, te još jednom apelovali na građane da budu svesni i savesni i da ne pale vatru na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!