VATRA BUKTALA NA 10 LOKACIJA: Vatrogasci u Podgoriciu imaju posla preko glave

I. D. S.

30. 07. 2024. u 23:01

SEZONA požara uveliko je počela i crnogorske službe zaštite i spasavanja posla, nažalost, imaju preko glave.

ВАТРА БУКТАЛА НА 10 ЛОКАЦИЈА: Ватрогасци у Подгорициу имају посла преко главе

Služba zaštite i spsavanja PG

Samo na području glavnog grada prethodnog dana bilo je aktivno preko 10 požara.

Vatrogasne službe danima su angažovane širom Crne Gore, a samo prethondnih 24 sata vatrogasci su u Podgorici i okolini gasili vatru na više od deset lokacija i imali 37 intervencija.

-Vatrogasci su  intervenisali na obali uz Moraču, Zagoriču, Botunu - Zeti, Piperima - na Radovču, u Tuzima - Dinoši, Sukuruć, Fundini, Medunu, Pikalje - Tuzi, Staroj Zlatici, u Kuće Rakića, Preko Morače, na Duklji, u Gornjoj Gorici, u Gostilju, Ljajkovićima, u centar grada, kao i na više mesta u Zaoriču. Na pojedinim lokacijama službenici su izlazili više puta i uspešno rešili situacije. Krizna područja trenutno su područje Zete i Malezije, kao i Radovče - nabrojao je v.d. komandira Službe zaštite i spasavanja Podgorica, Zdravko Blečić.

Dok je većina požara lokalizovana, spacioci se još uvek bore sa vatrenom stihijom na brdu Radovče.

-Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada pokušaće u što kraćem roku da lokalizuju požar na Radovču, a dodatno otežava to što je teren nepristupačan i težak, a radio veza loša - kazao Blečić, navodeći da se požar na tom brdu aktivirao tokom noći, te da se, prilikom odbijanja vatre, proširio u pravcu Seoca.

-U zavisnosti od smera vetra i intenziteta požara naše ekipe su na terenu i pratimo situaciju. Jedna kuća je u blizini i ekipe su locirane upravo tu – naveo je komandir.

Od jačine vetra, kako kaže, zavisi i da či su Piperi u opasnosti. Nadaju se da će on oslabiti, ali su ipak, ekipe na terenu, au pripravnosti su da pošalju dodatne ukoliko situacija to bude. Ostali požari su, dodaje, lokalizovani.

Blečić je još jednom apelovao na građane da se pridržavaju naredbe o zabrani loženja i upotrebe vatre na otvorenom prostoru, kao i da u slučaju najmanjeg dima ili vatre odmah obaveste vatrogasnu službu .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića