UBISTVO U CRNOJ GORI - NOVI DETALJI: Ubijen muškarac iz Rožaja, policija uhapsila dve osobe

M. SEKULOVIĆ

02. 08. 2024. u 22:36

ZBOG sumnje da su u Savinom Boru kod Petnjice ubili A. J. (45) iz Rožaja, policija je uhapsila F.L. (42) i I.L. (55), oboje iz Petnjice.

УБИСТВО У ЦРНОЈ ГОРИ - НОВИ ДЕТАЉИ: Убијен мушкарац из Рожаја, полиција ухапсила две особе

Foto: Profimedia/Ilustracija

Oni su osumnjičeni da su izvršili krivično delo ubistvo u saizvrsilaštvu.

- Uprava policije je danas oko 15.30 sati obaveštena preko dežurne službe Odeljenja bezbednosti Berane, da je od strane nepoznatog lica na lokalnom put između mesta Savin bor i Pločnik, opština Petnjica, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je jedno lice teško povređeno. Policijski službenici Stanice policije Petnjica su odmah izašli na lice mesta i u vozilu marke VW Golf, rožajskih registarskih oznaka pronašli beživotno telo u tom momentu nepoznatog muškog lica za koga je naknadno utvrđeno da se radi o A.J.,(45) iz Rožaja. Odmah su angažovani celokupni kapaciteti Regionalnog centra bezbednosti "Sever". Pristupilo de sveobuhvatnoj istrazi, kako na licu mesta tako i na teritoriji okolnih opština gde je uspostavljena blokada svih putnih pravaca kao i graničnih prelaza prema Republici Srbiji, Republici Albaniji i Kosovu, saopštila je Uprava policije Crne Gore, odakle napominju da je rezultat ovako brze reakcije policijskih službenika svih organizacionih jedinica Regionalnog centra bezbednosti ,,Sever“ identifikovanje, lociranje i lišenje slobode u veoma kratkom vremenskom roku, lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ubistva A.J. 

Prilikom hapšenja kod F.L. je pronađeno i oduzeto vatreno oružje - revolver 38. Specijal SmitWeson, za koji se  sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog dela. Uviđaj vrši državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju zajedno sa policijskim sluzbenicima Regionalnog centra bezbednosti "Sjever".

- Preduzimajući dalje mere i radnje u vezi ovog krivičnog dela policijski službenici su u selu Kruščica,opština Petnjica izvršili pretres objekata koje koriste ova lice gde je u jednom od objekata pronađena i oduzeta i jedna lovačka puška dok je pretres na drugoj lokaciji u toku.

Kriminalisticka obrada lica je u toku i uhapšeni će biti sprovedeni Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost, dok će pronađeni i izuzeti materijalni tragovi biti predmet daljih vestačenja u Forenzičkom centru u  Danilovgradu, saopštila je policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!