ROK ZA PREDAJU IZBORNIH LISTA ZA PODGORICU DO 3. SEPTEMBRA: Za trku 1.153 potpisa

V.K.

07. 08. 2024. u 05:00

PREDAJA lista za vanredne izbore u Podgorici, koji su zakazani za 29. septembar, počinje za jedanaest dana, a ko bude želeo da učestvuje moraće, da bi predao izbornu listu, da priloži izbornoj komisiji potpise 1.153 birača koji pravo glasa imaju u ovom gradu.

РОК ЗА ПРЕДАЈУ ИЗБОРНИХ ЛИСТА ЗА ПОДГОРИЦУ ДО 3. СЕПТЕМБРА: За трку 1.153 потписа

V.K.

U slučaju lista manje brojnih naroda, dovoljno je sakupiti 150 potpisa. Rok za predaju izbornih lista počeće 17. avgusta i trajaće do 3. septembra.

U trci za vlast u glavnom gradu najavljuju se bivši i aktuelni politički prvaci. Već sada je izvesno da će Podgoričani imati široku ponudu partija, pokreta, koalicija. Na listiću će se naći Pokret Evropa sad, koalicija Za budućnost Crne Gore, Demokratska Crna Gora, SNP, DPS, GP URA. Novo političko lice na izborima biće bivši ministar pravde i nekadašnji funkcioner PES-a Andrej Milović, koji nije otkrio kojem pokretu, stranci ili koaliciji će se prikloniti. Ali već se zna da "puca" na fotelju gradonačelnika.

Podgoričanima će se predstaviti i Duško Marković, nekadašnja uzdanica Mila Đukanovića. Marković je nedavno predstavio svoju Stranku evropskog progresa, a pored njega nema prepoznatljivog lika u političkom životu Crne Gore.

Podstanari

OGORČENI neizglasavanjem predloga zakona - Fond, stan za sve, u Skupštini Crne Gore, NVO Udruženje podstanara Crne Gore "Moj dom" su počeli sa prikupljanjem potpisa Pokretu podstanara Podgorica, koji će učetvovati samostalno na septembarskim izborima.

Na izborima će snagu izmeriti i Pokret za Crnu Goru Jakova Milatovića, koji je još u fazi formiranja. Aktuelni šef države bio je jedan od vođa PES-a, koji je zbog mimoilaženja sa liderom i premijerom Milojkom Spajićem napustio stranku. Od tada čini sve ne bi li konsolidovao svoje snage.

Na izbore će i Pokret preokret profesora Srđe Perića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOBIN I BRENIN KUM MEĐU 2.000 NAJBOGATIJIH: Ko je milioner sa TRIDESET PETORO dece poznat po humanosti