U PODGORICI UHAPŠENE ČETIRI OSOBE: Pronađene puške, pištolji, eksploziv, municija

M. SEKULOVIĆ

08. 08. 2024. u 13:51

POLICIJA je u Podgorici lišila slobode četiri lica kod kojih je pronađeno oružje u ilegalnom posedu.

У ПОДГОРИЦИ УХАПШЕНЕ ЧЕТИРИ ОСОБЕ: Пронађене пушке, пиштољи, експлозив, муниција

Uprava oolicije CG

Postupajući po naredbi suda, policijski službenici su izvršili pretres dve kuće koje koristi L.N. (28) iz Podgorice i tom prilikom pronašli pet komada oružja u ilegalnom posedu i jedno oružje sa isteklim oružnim listom.
-Pronađeni su revolver marke "Gaser",  revolver nepoznate marke, automatski pistolj-škorpion sa dva okvira, pistolj CZ, kalibra 9 mm, lovački karabin 8,57 mm, puška nepoznate marke, 11 komada štapina privrednog eksploziva, 74 komada razne municije.
O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu L.N. i njegova majka A.N. (50) lišeni slobode i protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je Uprava policije Crne Gore.
Oolicija je u nastavku aktivnosti postupajuči po prijavi da je došlo do narušavanja javnog reda i mira uhapsila D.B.(50) i B.V.(71), zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
-Nakon ovog događaja, shodno naredbi suda, policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.V., i tom prilikom oduzeli pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm, i 10 komada pripadajuće municije, pušku marke M-70, kal. 8x57mm i 60 komada municije za istu, optički nišan za pušku, oružne listove za oba oružja, kao i pištolj marke Beretta kal. 7,65mm sa 7 komada pripadajuće municije, kao i oružni list za isto, kažu iz policije, čiji pripadnici su u mestu Gornja Rovca izvršili pretres kuće D.B. 
Tom prilikom je od njega privremeno oduzeta lovačka puška marke "Broving" kalibra 30-06 mm i 18 komada municije kao i važeci oružni list za navedenu pušku. 
-Oružje koje je privremeno oduzeto biće biti poslato nadležnoj jedinici za upravne poslove, državljanstvo i strance radi trajnog oduzimanja oružja. Protiv B.V. i D.B. će biti podnet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz Zakona o javnom redu i miru, što shodno Zakonu o oružju predstavlja okolnost usled koje se vrši oduzimanje oružja i poništavanje oružnog lista.
Službenici Odjeljenja bezbednosti Cetinje su izvršili pretres stana Đ.B. iz Cetinja, i tom prilikom oduzeli pištolj marke CZ M57 "Tokarev" koji je imao u ilegalnom posedu. Protiv njega će biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, saopštila je juče policija 
5 foto
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!