TRADICIJA PUNA EMOCIJA: Mališani sa Kosmeta u Herceg Novom

V.V.

05. 09. 2024. u 17:19

Herceg Novi je i ovog leta domaćin mališanima sa Kosmeta, a njihov boravak su organizovali hercegnovska Opština, NVO Božuri iz Berana i Humanitarnom organizacijom Srpska solidarnost.

ТРАДИЦИЈА ПУНА ЕМОЦИЈА: Малишани са Космета у Херцег Новом

FOTO: RT HN

Prijem je za decu, ovog puta iz Lipljana, organizovan i kod predsednika Herceg Novog Stevana Katića, predsednika Skupštine opštine, Ivana Otovića i potpredsednika Opštine, Mirka Mustura.Njihova poruka je bila jedinstvena, letovanje za decu sa Kosova i Metohije je postala lepa tradicija koju će i dalje negovati, a mališani u ovom gradu treba da se osećaju kao kod kuće.

Predstavnica Humanitarne organizacije Srpska solidarnost, Aleksandra Toković ističe da je saradnja sa Opštinom Herceg Novi, koja traje već četiri godine, uspešna i veoma spontana.

FOTO: RT HN

 

– Ovo je od velikog značaja za nas i svu našu decu. Sve što smo videli izdvoji se iz intenziteta življenja na Kosovu i Metohiji, i za nas je dragoceno. Herceg Novi je predivan grad, a djeca se najviše raduju odlasku na plažu – kazala je Toković.

Nena Ralević u ime beranske NVO Božuri priča da deca iz Herceg Novog uvek nose jake emocije i utiske.

- Već u novembru, sa humanitarnom organizacijom Srpska solidarnost planiramo ekskurziju Njegoševom Crnom Gorom. Prošle godine smo bili na severu, sada ćemo obići primorje i Herceg Novi će zasigurno biti grad u koji ćemo svratiti i kojem se uvijek rado vraćamo – kazala je Ralević.

Svim mališanima su uručeni  pokloni dobrodošlice, a gosti su predsedniku Katiću uručili zahvalnicu Opštine Lipljan, kao i plaketu za nesebičnu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)