MILOJKO I MILO "ŠUROVALI" OKO KRIPTOVALUTA: Predsednik nastavlja da "vraća" zakone i upire prstom u premijera, doskora saborca

V.K.

10. 09. 2024. u 07:15

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović najavio je vraćanje parlamentu na ponovno razmatranje Zakona o PDV i Zakon o uvećanju akciza, a to, kako je rekao, radi jer će se kroz njih cene povećati. Skupština Crne Gore je krajem prošle sedmice usvojila ova pravna akta radi sprovođenja programa "Evropa sad 2".

МИЛОЈКО И МИЛО ШУРОВАЛИ ОКО КРИПТОВАЛУТА: Председник наставља да враћа законе и упире прстом у премијера, доскора саборца

Služba za informisanje predsednika CG

- Rast cena je najveći problem sa kojim se suočavaju građani. Moj prioritet je zaštita građana od daljeg rasta cena. Postalo je pravilo da takvi zakoni prolaze bez javne rasprave, bez konsultacija sa institucijama i preporuka Socijalnog saveta. Do ovog momenta u zgradu predsednika od deset usvojenih zakona, stigla su samo dva. Možete samo da zaključite ko i na koji način obavlja ovako važne državne obaveze - naglasio je Milatović.

On je rekao da kada je u pitanju Zakon o radu, jasno je da je Vlada izneverila očekivanja više od 100.000 radnika, koji su očekivali platu od 700 evra. Međutim, naveo je da će ipak potpisati ovaj zakon i pozvao Vladu da sačini pravednu formulu za obračun minimalne zarade, posebno u vremenu velike skupoće i rasta cena. Upozorio je da Vlada uvodi nove namete koji utiču na turističku privredu, te da se direktno ugrožavaju i državne "Plantaže" i drugi vinari. Milatović je rekao da odluka Vlade da ne podrži finansijski skup deset predsednika država u Crnoj Gori, u okviru Brdo-Brioni procesa, predstavlja kontinuitet politike Vlade, koja radi protiv nacionalnih interesa Crne Gore.

Predsednik je optužio premijera i bivšeg partijskog kolegu Milojka Spajića da je uoči pada Vlade Zdravka Krivokapića, u kojoj su obojica bila ministri, imao intenzivnu komunikaciju sa kabinetom tadašnjeg šefa države Mila Đukanovića, kako bi se usvojili određeni zakoni o kriptovalutama.

Ovlašćenja

VRATIĆU sve zakone za koje procenim da nisu dobri. Mogu li da ih zaustavim, ne, ali mogu da iskoristim svoja ustavna ovlašćenja - poručio je Milatović.

Milatović smatra da je PES izgubio svoju politiku, sem u delu donošenja netransparentnih ekonomskih odluka koje nisu održive.

- Valjda je svima jasno da su lideri nekadašnjeg Demokratskog fronta pravi lideri parlamentarne većine. Ne vodi se politika kako je obećano. Da nasumično izaberete 81 građanina Crne Gore, bolje će raditi posao u korist građana, nego trenutni saziv Skupštine - kazao je Milatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANĐELKA U BELOM GRLI I LJUBI MUŽA: Glumica podelila fotografije sa crkvenog venčanja - oglasila se i njena kuma