SEDAM SATI ČEKALI SPAS IZ AMBISA: Kako je tekla akcija izvlačenja dvojice državljana Srbije u mestu Subadanj kod Kolašina

M. SEKULOVIĆ

08. 12. 2020. u 19:06

PRIPADNICI Službe zaštite iz Kolašina uspeli su jutros, posle sedam sati spasavanja, da iz provalije u mestu Subadanj izvuku dvojicu povređenih državljanina Srbije, čiji identitet nije saopšten, a kojima je potom ukazana pomoć u Kliničkom centru Crne Gore.

СЕДАМ САТИ ЧЕКАЛИ СПАС ИЗ АМБИСА: Како је текла акција извлачења двојице држављана Србије у месту Субадањ код Колашина

Foto: Služba zaštite Kolašin

Oni su kombijem "sprinter" sleteli u kanjon Morače, a iako su uspeli da upute poziv za pomoć, spasiocima je trebalo nekoliko časova da ih lociraju, stignu do povređenih i izvuku ih iz kanjona koji je progutao stotine života. Posle potrage započete oko ponoći između ponedeljka i utorka, akcija je završena oko sedam sati, a dvojica povređenih, kako se nezvanično saznaje, nisu u životnoj opasnosti.

- Bila je ponoć, kada smo dobili dojavu da je vozilo sletelo u kanjon. Rečeno nam je da su u njemu bile dve osobe. Odmah smo pohitali ka mestu nesreće, a osam spasilaca i policajci Odeljenja bezbednosti Kolašin započeli su potragu. Ispostavilo se da je prvobitna informacija, da je došlo do sletanja sa mosta Krivi vir na putu ka Đuđevini, bila netačna - priča Željko Darmanović, komandir Službe zaštite i spasavanja Kolašin.

Prema njegovim rečima, u potragu je uključen je i Operativno-komunikacioni centar Direktorata za vanredne situacije MUP Crne Gore i tako je stupljeno u kontakt sa ljudima koji su se iz nepoznatih razloga našli u kanjonu.

- Pokušavali su da daju orijentire, ali, noću, na terenu koji ne poznaju, u tome nisu uspevali. Odlučili smo da tražimo tragove sletanja pored magistrale. Primetili smo ih kod mesta Subadanj, poznatoj krivini, gde su mnogi vozači imali problema... Brzo smo stupili u kontakt sa ljudima koji su sleteli, za čije izvlačenje nam je bila potrebna alpinistička oprema - objasnio je Darmanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak