NOVE MERE U CRNOJ GORI: Budva, Tivat i Herceg Novi pod ključem, zatvaraju se i kafići

B. Dabić

24. 02. 2021. u 22:31

DIREKTOR Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić ocenio je izrazito složenom trenutnu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori.

НОВЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Будва, Тиват и Херцег Нови под кључем, затварају се и кафићи

Foto: Depositphotos

Epidemiološke mere koje su na snazi u Budvi i Tivtu važiće i za Herceg Novi. 

-Intenzitet aktivnosti uzročnika na visokom nivou, široko rasprostranjena lokalna transmisija. Zabrinjavajući je ukupan broj preminulih tokom ove nedelje i opterećenost zdravstvenog sistema, rekao je dr Galić i zamolio građane da daju svoj doprinos u pridržavanju mera, značajnih za kontrolu epidemije.

-Zabrinjavajući je ukupan broj preminulih u toku prethodne nedelje – 61, kazao je dr Galić

Zauzetost kovid postelja u bolnicama iznosi 75,8% što je dosta visoko. U izolaciji se nalazi 21 lekar, 56 tehničara i 14 nemedicinskih radnika.

Epidemiološke mere koje su na snazi u Budvi i Tivtu važiće u narednom periodu i za Herceg Novi. 

Foto: V. K.

-Uz produžetak postojećih mera su i sledeće – posebne kojima su obuhvaćene Budva i Tivat važe i za Herceg -Novi, osim dela za napuštanje građana radnim danima koje za Herceg Novi ne važi. U Podgorici, Cetinju, Nikšiću, Kotoru, Ulcinju, Danilovgradz, Tuzima i Baru – zabrana rada privrednih društava i preduzetnika, zabrana rada ugostiteljskih objekata, kazao je Galić

Naređuje se u tim opštinama i zabrana rada automata za prodaju kafe, pića i drugih napitaka na pumpama i drugim mestima, zabrana zabavnih i rekreativnih aktivnosti na otvorenim javnim mjestima – luna park, panoramski točak…

Nadalje, objekti koji posluju hranom i ugostiteljski objekti obavezni su da uklone mobilijar i onemoguće njihovo korišćenje.

Države za koje je obavezan PCR test su San Marino, Andora, Bugarska, Bocvana…

-Strogo se preporučuje predstavnicima medija i predstavnicima državnih institucija tokom rada pravilno nošenje maske. Takođe, strogo se preporučuje rad od kuće u privatnim i državnim firmama. U sklopu pripreme za naredni period turističke sezone i generalno da bi vakcinacija dala rezultate, molim građane da se pridržavaju mera u suprotnom će one biti rigoroznije, navodi direktor IJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!