PRITISAK SKAČE I ZBOG KAPI ZA NOS: Ako imate problem sa hipertenzijom, obratite pažnju!
01. 06. 2022. u 09:50
ZBOG stalnih promena vremena u ovo doba godine, mnogi se suočavaju sa skokom krvnog pritiska, pa i ako se to najčešće pripisuje baš meteorološkim uslovima, i neki lekovi mogu da dovedu do istog efekta, kao i stres i previše soli u ishrani.
Povezane vesti

LEČENJE SMANJUJE RIZIK: Istraživanje potvrdilo - Variranje pritiska ometa rasuđivanje
NEDAVNA studija, objavljena u časopisu Nerology, fokusira se na sposobnost razmišljanja i variranje krvnog pritiska, drugim rečima, koliko se krvni pritisak menja između odlazaka kod lekara. Istraživački tim, koji je sproveo ovu studiju, otkrio je da su pojedinci sa najvećom varijacijom krvnog pritiska tokom 18 godina imali najlošije rezultate na kognitivnim testovima.
21. 02. 2025. u 07:00
Najnovije iz rubrike

HIV SE DANAS USPEŠNO LEČI: Savremeni lekovi omogućavaju dug i normalan život
U SRBIJI se od HIV leči gotovo 3.000 osoba, ali podatak koji zabrinjava jeste da više od 1.000 njih ne zna da je inficirano ovim virusom.
10. 04. 2025. u 12:25

NE ZANEMARUJTE UDARAC U GLAVU: Ako osetite neke od ovih simptoma - Odmah se javite lekaru
SVAKI udarac može da dovede do ozbiljnih komplikacija i trajnih povreda, a među najopasnijim je udarac u glavu.
10. 04. 2025. u 07:00

"ZDAVLJE ZAVISI I OD NOĆNOG ODMORA" Reč stručnjaka: Jutarnju glavobolju provocira i loš san
PRETERIVANjE u konzumaciji alkohola, pušenju cigareta i nedovoljnog unosa vode su dobro poznati uzroci koji dovode do buđenja sa glavoboljom.
09. 04. 2025. u 07:00

LEK IZ PRIRODE: Jaogorčevina umiruje reumu i kostobolju
IAKO je u narodu i medicini jagorčevina poznata kao biljka koja pomaže iskašljavanje nagomilanog sekreta u plućima, činjenica je da se njena lekovita svojstva daleko šira. Primera radi, čaj od jagorčevina savetuje se onima koji često pate od reume i kostobolje.
08. 04. 2025. u 07:00

OD TRANS-MASTI, DO NITRATA I VEŠTAČKIH BOJA: Kad kupujete, pitajte veštačku inteligenciju da li je proizvod zdrav
NEMA sumnje da bi umesto industrijski proizvedene hrane uvek trebalo birati izvorne namirnice i njih učiniti temeljem svoje ishrane.
07. 04. 2025. u 17:50
Komentari (0)