RAZGIBAJTE SE UZ VEŽBE SA LOPTOM: Četiri vežbe koje možete raditi svaki dan

I. K.

21. 08. 2024. u 16:24

LOPTA je idealan sportski rekvizit, ali ne samo za društvene igre, već i kao pomagalo za vežbanje. Ovaj sportski rekvizit idealan je za postizanje dobre fizičke forme, jer uz pomoć lopte može da se uradi veliki broj vežbi koje jačaju različite grupe mišića. Sve što je potrebno je manja lopta, srednje naduvana.

РАЗГИБАЈТЕ СЕ УЗ ВЕЖБЕ СА ЛОПТОМ: Četiri vežbe koje možete raditi svaki dan

Foto Shutterstock

Četiri predložene vežbe, ako se izvode svaki drugi dan, stimulišu protok energije i istovremeno telo čine gipkijim.

Ramena i grudni koš

Lezite na leđa oslanjajući se na loptu postavljenu između lopatica. Zategnite mišiće stomaka kako biste sprečili opterećenje donjeg dela leđa. Savijte noge i prateći tempo disanja najpre raširite ruke, a zatim ih podignite uvis i pravite kružne pokrete pazeći da vam telo ostane stabilno. Napravite od osam do 10 krugova u jednom smeru, a zatim isti broj u suprotnom. Ova vežba jača mišiće ramena i grudnog koša.

Leđa i karlica

Lezite na leđa i savijte noge. Stopala treba da su razmaknuta u širini ramena, a pete postavljene ispod kolena. Loptu držite između kolena. Stegnite mišiće karlice i potom lagano podižite donji deo leđa - pršljen po pršljen, do lopatica. Zatim se prilikom izdisaja vratite u početni položaj. Ponovite od pet do osam puta. Ova vežba povećava pokretljivost kičme i isteže mišiće leđa.

Bočni mišići trupa

Sedite na desni bok sa savijenim nogama između kojih pridržavate loptu. Oslonite se na desni lakat koji mora da bude u liniji sa ramenom. Udahnite duboko i prilikom izdisaja polako podižite telo od podloge i istežite bočne mišiće. Istovremeno podignite levu ruku iznad glave, vodeći računa da stomak ostane zategnut, a leđa prava. Ponovite od pet do osam puta s jedne strane, a zatim s druge.

Stomak i noge

Oslonite se na potkolenice i šake. Loptu postavite ispod desne šake. Vežbu izvodite tako da istovremeno kotrljate loptu napred i podižete levu nogu - pazeći da leđa ostanu prava i da se telo ne pomera. Zatim se vratite u početni položaj, pa ponovite još od osam do 10 puta (prvo desna ruka - leva noga, pa leva ruka - desna noga). Ova vežba jača mišiće leđa, stomaka, karlice i nogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!