AMERIČKA Agencija za hranu i lekove (FDA) je sredinom maja dala zeleno svetlo za prvi test na osnovu analize krvi za dijagnostiku Alchajmerove bolesti, perspektivnu tehnologiju koja bi uskoro mogla da stigne i u Evropu.
MNOGI se odriču hrane koja može biti okidač neželjenih zdravstvenih stanja (mlečni proizvodi, gluten, meso), a iako metoda eleminisanja namirnica nekima može doneti dobro, drugima može izazvati nove alergije i netoleranciju na tu hranu ako ponovo odluče da je jedu.
U MODERNOM i užurbanom svetu, topli napitak, onako „s nogu“, je normalna stvar za mnoge. Međutim, previše topli napici mogu vas dugoročno izložiti ozbiljnim rizicima.
DIJABETES tipa 1 je ozbiljna hronična bolest i pacijenti moraju redovno da primaju svoju terapiju, ali lek koji potpuno leči bolest još nije pronađen. Ipak, novija istraživanja i jedan primer daju veliku nadu.
KAKO starimo, očuvanje mentalne oštrine postaje sve važnije. Iako ste verovatno već čuli da ukrštene reči i sedam sati sna pomažu mozgu, takođe i hrana koju jedemo ima veliki uticaj na kognitivne funkcije tokom starenja.
Komentari (0)