RUSKI INFEKTOLOG OTKRIVA: Moguć urođeni imunitet na neke sojeve virusa korona

Novosti onlajn

26. 05. 2021. u 15:57

TEORETSKI je moguće da osoba ima urođeni imunitet na jedan soj virusa korona, a da na neki drugi nema, izjavio je ruski infektolog Nikolaj Mališev.

РУСКИ ИНФЕКТОЛОГ ОТКРИВА: Могућ урођени имунитет на неке сојеве вируса корона

Ilustracija / Foto Depositphotos

- Urođeni imunitet postoji ne samo kada je reč o kovidu 19, već i na mnoge zarazne bolesti. Čak i kada je kuga u pitanju, oko četiri odsto osoba ne oboli. Individualno je to sve moguće, u teoriji je sve moguće - objasnio je specijalista.

Istovremeno, ruski lekar je rekao da bolest kod različitih vrsta sojeva korone traje približno isto.

Podsetimo, u Rusiji su registrovane četiri vakcine protiv korone. To su „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) centra „Gamaleja“, „EpiVakKorona“ centra „Vektor“, „KoviVak“ centra „Čumakov“, a početkom meseca je u zemlji registrovana i jednokomponentna vakcina „Sputnjik Lajt“, koju je napravio ruski Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!