SLOBODA IZNAD SVEGA: 107 godina od Cerske bitke

V.Mitrić

19. 08. 2021. u 12:34

POVODOM obeležavanja 107 godina od Cerske bitke, jedne od najvećih srpskih vojnih pobeda i prve pobede sila Antante u Prvom svetskom ratu, u Tekerišu, pored spomenika cerskim junacima, na kom piše „Vaša dela su besmrtna“, održana je državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti, koju je predvodila Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije.

СЛОБОДА ИЗНАД СВЕГА: 107 година од Церске битке

Foto: V. Mitrić

U okviru programa državne ceremonije bio je i verski obred, ceremonija polaganja venaca, protokolarna obraćanja i umetnički program. Vence su položile delegacije Vlade Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Mačvanskog upravnog okruga, Grada Loznice, Grada Šapca, Grada Bijeljine, Opštine Krupanj, zatim delegacije ambasada Češke, Slovačke, Austrije i Mađarske u Republici Srbiji, kao i predstavnici udruženja i građani.

Foto: V. Mitrić

Pre početka državne ceremonije verski obred su služili sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

- Današnja Srbija je isto toliko hrabra i posvećena slobodarskim idejama i očuvanju državnog suvereniteta i teritorijalnog integrite - rekla Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja - Okrećući se budućnosti ponosno se sećamo naših predaka, mi potomci ovih velikih junaka živimo u zemlji u kojoj je reč „sloboda“ najveća dužnost, čast i obaveza.

Foto: V. Mitrić

Herojski podvizi junaka Cera, po rečima ministarke, zauvek će da se pamte.

-To je naše nasleđe i naš ponos – poručila je ministarka Kisić Tepavčević.

Organizatori državne ceremonije su Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Republike Srbije, grad Loznica i Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ Loznica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!