DIZAJN UZ VERU U BOGA: Crkva SPC u Parmi kod Klivlenda dobila nagradu SAD (FOTO)

M. Lopušina

12. 09. 2021. u 08:30

NA ovogodišnjem takmičenju najbolje dizajniranih i izvedenih podova u Americi, koje organizuje američka asocijacija National Terrazzo and Mosaic Association (NTMA) iz Frederiksburga u Teksasu, prvo mesto osvojila je svetinja Srpske pravoslavne crkve iz Parme kod Klivlenda.

ДИЗАЈН УЗ ВЕРУ У БОГА: Црква СПЦ у Парми код Кливленда добила награду САД (ФОТО)

Foto XTMA

 Na takmičenju su učestvovali dizajneri iz SAD, Austrije, Srbije, Nemačke, Australije i ostatka sveta.

Po mišljenju stručnog žirija pod i zidovi u Hramu Svetog Save u Parmi najlepši su dizajnirani u SAD, gde postoji stotinak parohija, crkava, manastira, kapela i grobalja SPC.

- Prvo mesto u dizajnu osvojila je arhitektonska firma "Čupković arhitekčr LLC" iz Klivlenda za kreaciju podova i zidova srpskog manastira u Parmi. Odabrano je jednostavno polje, naglašeno bogatim simbolima predstavljenim u zamršenim medaljonima izrezanim vodenim mlazom u ključnim područjima ukrašenog svetilišta - rečeno je u obrazloženju žirija NTMA prilikom dodele prve nagrade dizajnerima.

Nagrađeni su Noel i Elejn Čupković, vlasnici firme i arhitekte, kao i njihov glavni dizajner Džef Hoskin. Noel Čupković je Amerikanac srpskog porekla, član SPC u Klivlendu, a sa suprugom Elejn firmu je osnovao davne 2004. godine.

- Verujemo da zajednički proces projektovanja čini vrhunske projekte i inovativna rešenja. Dizajn našeg manastira smo radili s mnogo ljubavi, duha i s verom u Boga - izjavio je Noel Čupković.

 

BEOGRAD

INTERESANTNO je da je na ovom takmičenju drugo mesto osvojio dizajn poda u "Beo šoping centru" u Beogradu. Rad je delo ruku Marija Kupčevskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!