MILOŠ VUČEVIĆ NA VEŽBI "SISTEM 2021": Odvija se na četiri lokacije u Novom Sadu, učestvuje 360 osoba

N.P.

05. 11. 2021. u 12:10

MILOŠ Vučević, gradonačelnik Novog Sada, danas prisustvuje vežbi "Sistem 2021".

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ НА ВЕЖБИ СИСТЕМ 2021: Одвија се на четири локације у Новом Саду, учествује 360 особа

Foto: instagram / Miloš Vučević

Kako je istakao na svom Instagram profilu, za potrebe ove vežbe angažovano je 360 osoba, dok se ista odvija na četiri lokacije u Novom Sadu.

Povodom njenog održavanja on je podelio fotografiju na svom Instagram profilu, uz sledeći opis:

- Danas prisustvujemo vežbi „Sistem 2021“ Novi Sad. Vežba se realizuje na 4 lokacije u Novom Sadu, i to: Privredna zona Sever 4 kompleks kompanije „NIS“, Kanal DTD – Ponton broj 3 u okviru kompleksa „NIS“, naseljeno mesto Šangaj i Mesna zajednica Slana bara.

Pretpostavka nastalog događaja je da je u kompleksu „NIS“, na prostoru bivše Rafinerije, došlo do tehničko–tehnološkog udesa (iz nepoznatog razloga) na rezervoaru sa bezolovnim motornim benzinom, pri čemu je došlo do požara i eksplozije velikih razmera. Silovit udarni talas eksplozije oštetio je mnoge objekte u kompleksu ali i naseljnom mestu Šangaj, a zbog eksplozije i isijavanja toplote pretila je opasnost da se požar prenese i na susedni rezervoar u kom je uskladištena sirova nafta (oko 30.000 tona). S obzirom na to da se radi o tehničko–tehnološkoj nesreći visokog intenziteta koja ozbiljno ugrožava zaposlene u „NIS“ i okolnim preduzećima u Privrednoj zoni Sever 4, ali i stanovnike naseljenog mesta Šangaj, morali smo da regujemo i aktiviran je Gradski štab za vanredne situacije! U tom slučaju, štab čiji sam ja komandant, u skladu sa Zakonom je proglasio vanrednu situaciju na delu teritorije Grada Novog Sada, ali i doneo Naredbu o delimičnoj evakuaciji i druge neophodne akte u skladu sa Zakonom. Stvorile su se pretpostavke za angažovanje snaga od posebnog značaja za zaštitu i spašavanje radi saniranja posledica požara i eksplozije i uspešne evakuacije stanovništva iz naselja Šangaj!

U ovoj vežbi učestvuje 360 lica, od toga 97 pripadnika Sektora za vanredne situacije, 23 pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu i 240 lica iz sastava subjekata i snaga zaštite i spasavanja Grada Novog Sada.

Za potrebe vežbe angažovano je 49 motornih vozila (putničkih automobila, kamiona, specijalnih vozila, autobusa, minibuseva, kombija), od toga 18 vozila iz MUP-a i 31 vozilo iz voznog parka subjekata i snaga zaštite i spasavanja Grada Novog Sada.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!