EPIDEMIOLOG primarijus dr Predrag Kon, savetnik u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograda i član kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 kaže da nije vernik, da je tek posle smrti majke saznao da je kršten, kao i da je u Aušvicu sam video cipele na kojima je pisalo Kon.

Dule

23.12.2021. 10:12

Кон је једно од најчешћих јеврејских презимена чије значење одговара отприлике нашем Поповић. Сви који се презивају Кон имали су ближег или даљег претка свештеника односно рабина.

Leksa

23.12.2021. 10:24

Teska zivotna iskustva neke ljude ojačaju i pobude u njima saosećajnost prema onima koji pate. Oni se ponašaju ne osvetnicki i ogorceno nego bas suprotno tome, ispoljavajuci optimizam, humanost i neiscrpnu veru u bolju ljudsku prirodu. Jevrejski narod, kao i srpski, ruski, jermenski ali i mnogi drugi narodi sa teskim kolektivnim iskustvima, izgradili su pozitivan kolektivni duh i identitet na humanistickim vrednostima koje su promovisali izuzetni pojedinci. Treba ih spominjati, biti im zahvalan i slediti svetao trag njihovih ideala i dela kako se zlo Aušvica ne bi vratilo.