STIŽE NAM NAGLO ZAHLAĐENJE: Vremenska prognoza direktora RHMZ donosi sneg i mraz, evo do kada će trajati

Novosti online

30. 03. 2022. u 16:13

POSLE niza sunčanih dana, u Srbiju je stiglo najavljeno zahlađenje i naoblačenje sa zapada i jugozapada, koje ponegde uslovljava kišu i lokalne pljuskove, a negde će biti čak i snega, otkriva prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ.

СТИЖЕ НАМ НАГЛО ЗАХЛАЂЕЊЕ: Временска прогноза директора РХМЗ доноси снег и мраз, ево до када ће трајати

Foto: Milena Anđela/Jutjub/TVKopernikus

Kako je naveo, od danas pa sve do nedelje, 3. aprila, u Srbiji će biti pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

- Na zapadu i severu Srbije, kumulativno za četiri dana, očekuje se od 30 do 50 milimetara kiše, dok će znatno manje padavina biti na jugoistoku zemlje - rekao je on i najavio da će na visokim planinama, iznad 1.500 m visine, kiša preći u sneg u petak uveče i noću ka suboti, dakle, između prvog i drugog aprila.

- U subotu tokom dana sneg će početi da pada i na visinama od oko 1.000 metara, a u noći između subote i nedelje mešovite padavine, u vidu susnežice, kratkotrajno se očekuju i u nižim predelima. U nedelju, 3. aprila, posle podne i uveče se očekuje prestanak padavina - rekao je Nikolić i dodao da će šansi biti čak i za jutarnje mrazeve.

- Početkom naredne sedmice 4. i 5. aprila očekuju se slabi jutarnji (prizemni) mrazevi. U toku dana na severu Srbije promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima povremeno slaba kiša, na planinama sneg. Od srede, 6. aprila, možemo očekivati postepeno razvedravanje i porast temperature - zaključio je Nikolić.

(Kurir)

BONUS VIDEO: Snažan grad sručio se na okolinu Prijepolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!