DO KADA ĆE TRAJATI PROLEĆNE VRUĆINE? Meteorolog Čubrilo otkrio kada se vreme menja

Novosti onlajn

14. 05. 2022. u 15:17

I NAREDNIH dana u Srbiji će biti toplo, a prema najavama prognostičara Marka Čubrila, osetnije osveženje se očekuje oko srede, 18. maja.

ДО КАДА ЋЕ ТРАЈАТИ ПРОЛЕЋНЕ ВРУЋИНЕ? Метеоролог Чубрило открио када се време мења

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Čubrilo navodi da će noć ka nedelji biti dosta sveža i minimumi će ponegde biti ispod 10 stepeni Celzijusa. U nedelju tokom dana pretežno sunčano i toplo uz maksimume od 23 do 28 stepeni Celzijusa, a lokalno oko 30.

- Ponedeljak donosi nov dotok toplog vazduha, tako da će uz pretežno sunčano vreme i južni vetar maksimumi uglavnom biti preko 26, a lokalno i oko 32 stepena Celzijusa. U ponedeljak posle podne ponegde na zapadu i severu regiona ređa pojava lokalnih pljuskova - napisao je Čubrilo na Fejsbuku.

Kako je dodao, u utorak se tokom dana računa na premeštanje hladnog fronta koji će doneti destabilizaciju atmosfere, grmljavinske pljuskove, jak severozapadni vetar i osetnije osveženje.

Sredinom sledeće nedelje uglavnom suvo ali osetno svežije. Dnevni maksimum od 15 do 21, a u brdsko-planinskom delu regiona često ispod 15 stepeni Celzijusa, što je ispod proseka za sredinu maja, napomenuo je Čubrilo, inače profesor geografije.

- Krajem sledeće nedelje novo otopljenje dok je novo, prolazno, pogoršanje moguće oko 22. maja kada bi ponovo bilo nestabilno uz pljuskove, a usledilo bi i osveženje - naveo je Čubrilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024