UBISTVO NOVINARA „NOVOSTI“: Da Međunarodna federacija novinara utiče na srpsko tužilaštvo u slučaju likvidacije Milana Pantića

V. N.

17. 05. 2022. u 22:24

UDRUŽENjE novinara Srbije (UNS) zatražilo je da Međunarodna federacija novinara (IFJ) na predstojećoj skupštini usvoji rezoluciju kojom se traži pravosudni postupak i angažovanje srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal, kako bi posle više od 20 godina bili otkriveni i kažnjeni nalogodavci i ubice novinara "Večernjih novosti" Milana Pantića.

УБИСТВО НОВИНАРА „НОВОСТИ“: Да Међународна федерација новинара утиче на српско тужилаштво у случају ликвидације Милана Пантића

Foto Arhiva Novosti

U predlogu rezolucije UNS, u kojem je zatraženo i da IFJ podrži rad Komisije za istraživanje ubistava novinara, tvrdi se da istraga policije i tužilaštva u Jagodini nije dovela do kažnjavanja počinilaca i nalogodavaca Pantića i da stoji u mestu punu 21 godinu.

Takođe, u tekstu predložene rezolucije navedeno je da je Komisija, kao telo koje ima mandat Vlade Srbije, svoj rad okončala i da je policijska istraga ukazala na nalogodavce i izvršioce ubistva novinara Milana Pantića, dopisnika našeg lista iz Jagodine.

- Zabrinuti smo zbog toga što su nalazi Komisije za istraživanje ubistava novinara dostavljeni srpskim zvaničnim organima i što nema pomaka - piše u predlogu rezolucije UNS i traži se podrška za zahtev da Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaj ubistva Pantića.

Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine u hodniku ispred svoga stana u Jagodini, udarcem tupim predmetom u glavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove