POTRESAN OPROŠTAJ PORFIRIJA OD MATEJA PERIŠA: Bolno je kada pošaljemo sina u Hristovu vojsku, u večnost! (FOTO)

Novosti online

20. 05. 2022. u 18:30

U CRKVI Svetog Antuna u Beogradu danas je održano opelo za nastradalog Splićanina Mateja Periša koje je služio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, a službi je prisustvovao i patrijarh srpski Porfirije.

ПОТРЕСАН ОПРОШТАЈ ПОРФИРИЈА ОД МАТЕЈА ПЕРИША: Болно је када пошаљемо сина у Христову војску, у вечност! (ФОТО)

Foto: Z.Jovanović

- Prisustvovao sam molitvenom ispraćaju Mateja Periša u Split. Služio je nadbiskup Hočevar. Njegov otac Nenad je izuzetan čovek, brat, hrišćanin. Njemu sam se obratio:


Da li je smrt poslednja reč o nama, ili je smrt ono što Matejev otac, naš brat Nenad govori. Bolno je kada pošalje majka sina u vojsku, ili devojka isprati momka u vojsku. Kada će proći mesec, dva dana da ga vidi. A kamoli kada pošaljemo sina u Hristovu vojsku, u večnost, i da čekamo kada ćemo i mi doći da se sa njim zagrlimo i vidimo.
Dragi brate, na sahrani svakog čoveka izgovaram rečenicu "Hristos Gospod da oprosti grehe pokojnika i nastani ga". Vaskrsenje Hristovo nam otkriva tajnu istinu da ničiji život nema smisla ako nije večan. Svi mi znamo da ljudi oko nas umiru i svi se ponašamo kao da mi nećemo umreti. Tek kada nam neko veoma blizak ode iz ovog sveta, mi počinjemo ozbiljno da se fokusiramo na tajnu života. Da li svi umiru osim nas ili postoji nešto što je jedino sigurno, a to je da ćemo otići iz ovog sveta. A onda kroz tačku odlaska smisao dobija sve - napisao je patrijarh Porfirije na Instagramu. 

BONUS VIDEO:

PATRIJARH PORFIRIJE NA OPELU ZA MATEJA PERIŠA: Čekamo kada ćemo i mi doći da se sa njim zagrlimo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)