POČELA SAHRANA MATEJA PERIŠA U SPLITU: Posle pogreba održava se misa, Beograđani se danas okupljaju u Beogradu na vodi

Novosti onlajn

23. 05. 2022. u 10:19

MLADI Splićanin Matej Periš biće sahranjen danas u 10.30 časova na groblju u Lovrincu u rodnom Splitu, a posle pogreba od 11 časova počeće misa na Neslavnocu u Crkvi Svetog Marka.

ПОЧЕЛА САХРАНА МАТЕЈА ПЕРИША У СПЛИТУ: После погреба одржава се миса, Београђани се данас окупљају у Београду на води

Foto: Tanjug

Podsetimo, mladić je nestao u Beogradu 31. decembra, a posle pet meseci potrage njegovo telo isplivalo je iz Dunava prošle srede. Obdukcija je pokazala da se Matej, koga je tražio ceo region, utopio. Prošlog petka u Crkvi Svetog Ante u Beogradu održana je misa i ispraćaj tela u Split. Osim oca Nenada, beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara i patrijarha Porfirija, od Periša se oprostio i veliki broj građana.

- Žalovanje na groblju počinje u 10 časova, a posle pola sata održaće se i pogreb. Kada se sve obavi, biće služena i polučasovna misa u Crkvi Svetog Marka - kaže izvor i nastavlja:

- Porodica je još jednom zamolila da u miru i najužem krugu isprati Mateja. Njegovi drugovi, brodari i građani Splita oprostiće se u špaliru brodova u 18 časova - objašnjava sagovornik Kurira.

Naime, kako piše Slobodna Dalmacija, njegova ekipa, koleginice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita. Špalir brodova biće u blizini splitske Trajektne luke. Takođe i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebalo bi da zatrube u spomen na Matejevu "ultimu partenzu" (poslednji polazak). Na ovaj simboličan način drugari žele da odaju počast Mateju, a sve bi trebalo da se odvija nakon što sunce zađe. Podsetimo, Matej je bio skiper.

Posle najave ovog događaja, u grupama koje su formirane tokom potrage, pojavila se slična inicijativa. Građani su poručili da se skupljaju danas u 18 časova ispred restorana Savanova gde je Matej nestao i odaju mu poslednju počast.

- On je voleo Beograd i dokažimo mu i da Beograd voli njega. Dragi Beograđani i svi koji želite, dođite u 18 časova da zapalimo sveće i pustimo po balon u znak poslednjeg pozdrava Mateju i podrške njegovoj porodici - navodi se u poruci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)