REČI KOJE KIDAJU DUŠU: Matej Periš ispraćen uz pesmu Olivera Dragojevića

Novosti onlajn

23. 05. 2022. u 12:15

VELIKI broj Splićana okupio se danas ispred kapele na tamošnjem groblju i na večni počinak ispratio Mateja Periša, 27-godišnjeg mladića iz Splita, koji je noć uoči dočeka Nove godine bez traga nestao u Beogradu i nastradao u Savi.

РЕЧИ КОЈЕ КИДАЈУ ДУШУ: Матеј Периш испраћен уз песму Оливера Драгојевића

Matej Periš, Foto Tviter

Mladi Matej sahranjen je danas nešto pre 12 časova. Pored njegove večne kuće stoje venci i cveće u beloj boji, piše Republika.

Matej je ispraćen uz pesmu Olivera Dragojevića „Moj lipi anđele”, a počivaće u zidnoj grobnici, nedaleko od najboljeg druga.

Porodica tragično nastradalog Mateja Periša prva je stigla u kapelu gde je primala saučešće od velikog broja ljudi koji su došli da ga isprate.

Nenad Periš, Matejev otac, zahvalio se svima na podršci koju je dobijao tokom pet meseci potrage za sinom, te zamolio javnost i novinare da se sahrana održi u krugu najbližih prijatelja i porodice.

– Poštovani novinari i snimatelji, još jednom vam se zahvaljujem na saosećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali još jednom vas molim da se zbog izuzetno teških trenutaka za mene i moju porodicu suzdržite od bilo kakve medijske pažnje sahrane našeg Mateja i događaja uz nju. Znam da ćete shvatiti moju molbu, te vam se zbog toga u svoje ime i ime svoje porodice zahvaljujem - napisao je Matejev otac Nenad Periš uoči sahrane.

Porodica tragično nastradalog Mateja započela je tzv. žalovanje, oni su jutros u kapeli primali saučešće, posle čega je planirana misa u znak sećanja na tragično nastradalog mladića. Misa se održava na Neslanovcu u Crkvi Svetog Marka u Splitu.

Hrvatski mediji podsećaju da je na istom mestu na kom će Matej biti sahranjen, sahranjen i njegov najbolji prijatelj Ivor Alunić koji je tragično izgubio život na motoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili