POČELA SAHRANA MATEJA PERIŠA U SPLITU: Posle pogreba održava se misa, Beograđani se danas okupljaju u Beogradu na vodi

Novosti onlajn

23. 05. 2022. u 10:19

MLADI Splićanin Matej Periš biće sahranjen danas u 10.30 časova na groblju u Lovrincu u rodnom Splitu, a posle pogreba od 11 časova počeće misa na Neslavnocu u Crkvi Svetog Marka.

ПОЧЕЛА САХРАНА МАТЕЈА ПЕРИША У СПЛИТУ: После погреба одржава се миса, Београђани се данас окупљају у Београду на води

Foto: Tanjug

Podsetimo, mladić je nestao u Beogradu 31. decembra, a posle pet meseci potrage njegovo telo isplivalo je iz Dunava prošle srede. Obdukcija je pokazala da se Matej, koga je tražio ceo region, utopio. Prošlog petka u Crkvi Svetog Ante u Beogradu održana je misa i ispraćaj tela u Split. Osim oca Nenada, beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara i patrijarha Porfirija, od Periša se oprostio i veliki broj građana.

- Žalovanje na groblju počinje u 10 časova, a posle pola sata održaće se i pogreb. Kada se sve obavi, biće služena i polučasovna misa u Crkvi Svetog Marka - kaže izvor i nastavlja:

- Porodica je još jednom zamolila da u miru i najužem krugu isprati Mateja. Njegovi drugovi, brodari i građani Splita oprostiće se u špaliru brodova u 18 časova - objašnjava sagovornik Kurira.

Naime, kako piše Slobodna Dalmacija, njegova ekipa, koleginice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita. Špalir brodova biće u blizini splitske Trajektne luke. Takođe i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebalo bi da zatrube u spomen na Matejevu "ultimu partenzu" (poslednji polazak). Na ovaj simboličan način drugari žele da odaju počast Mateju, a sve bi trebalo da se odvija nakon što sunce zađe. Podsetimo, Matej je bio skiper.

Posle najave ovog događaja, u grupama koje su formirane tokom potrage, pojavila se slična inicijativa. Građani su poručili da se skupljaju danas u 18 časova ispred restorana Savanova gde je Matej nestao i odaju mu poslednju počast.

- On je voleo Beograd i dokažimo mu i da Beograd voli njega. Dragi Beograđani i svi koji želite, dođite u 18 časova da zapalimo sveće i pustimo po balon u znak poslednjeg pozdrava Mateju i podrške njegovoj porodici - navodi se u poruci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu